Naslovnica Vijesti SMŽ Ivo Žinić je novi predsjednik HDZ-a SMŽ

Ivo Žinić je novi predsjednik HDZ-a SMŽ

Ivo Žinić izabran je u ponedjeljak navečer za predsjednika županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije. On je, u drugom krugu glasovanja, dobio 51 glas više od čelnika sisačkog HDZ-a Željka Krapljana. U prvom krugu nadmetali su se Žinić, Krapljan i  Zlatko Babić, čelnik kutinskog HDZ-a. Nitko nije dobio potreban broj glasova, a u drugi krug su otišli Žinić i Krapljan. Svi oni koji su glasali za Babića u prvom krugu, pokazalo se, dali su u konačnici glas Žiniću.

Ukupno je sudjelovalo 265 izaslanika, a ovim izborima završeni su unutarstranački izbori u HDZ-a na području županije potaknuti lanjskim raspuštanjem brojnih podružnica, zbog neuspjeha na lokalnim izborima u svibnju i lipnju 2013. godine.

“Spreman sam preuzeti odgovornost za vođenje stranke u županiji, ali to podrazumijeva ostvarivanje punog zajedništva. Izbacivanjem demagogije i manipuliranja strankom, moramo vratiti povjerenje članstva i građana u HDZ. Naš je cilj pobjeda na svim izborima koji nas očekuju u iduće dvije godine”, rekao je nakon izbora Žinić.

Komentirajte