Naslovnica Vijesti Sisak Sarajevo će pomoći knjižnici Bošnjaka u Sisku

Sarajevo će pomoći knjižnici Bošnjaka u Sisku

Otvaranje Središnje knjižnice Bošnjaka u sklopu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac“  Sisak i uspostavljanje suradnje Siska i Sarajeva, bio je povod posjete izaslanstva Grada Siska glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Izaslanstvo, u čijem sastavu su bili zamjenik gradonačelnice Marko Krička, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak Dubravka Šurlan, knjižničarka Danijela Kulović te inicijatori otvaranja Središnje knjižnice Bošnjaka Agan Velić i Šaban Kadrić, u Sarajevu su boravili prošloga tjedna.

-Cilj otvaranja ove knjižnice je njegovati kulturni identitet i jezik bošnjačkog naroda, ali biti i na usluzi svim ostalim građanima grada Siska koji se žele upoznati s bošnjačkom kulturom, tradicijom i identitetom – rekla je ravnateljica Šurlan.

Trenutni fond sisačke knjižnice je 400 naslova, a tijekom boravka u Sarajevu sisačko je izaslanstvo dobilo dodatnih gotovo 500 naslova.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Sarajeva Gradimir Gojer organizirao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio suradnju Sarajeva i Siska u području kulture i sporta te je obećao kako će osobno Bošnjačkoj knjižnici u Sisku pokloniti 50 naslova.

Zamjenik gradonačelnice Marko Krička istaknuo je kako je otvaranje Bošnjačke knjižnice izraz zahvalnosti Bošnjacima koji žive u gradu Sisku.

-Bošnjaci zaslužuju imati u Sisku reprezentativan objekt s bogatim i kvalitetnim sadržajima – rekao je Krčka.

Inače, u Sisku će se 29. ožujka u Domu INA Rafinerije nafte održati Donatorska konferencija na kojoj će se, uz pjesme i plesove bošnjačke nacionalne manjine, donirati knjige za Bošnjačku knjižnicu.

(sisak.hr)

Komentirajte