Naslovnica Vijesti Sisak U subotu izbori u sisačkom HDZ-u

U subotu izbori u sisačkom HDZ-u

Treći pokušaj izborne skupštine sisačkog HDZ-a bit će u subotu, 08. ožujka u Kazalištu 21 s početkom u 10 sati.

Prve dvije skupštine nisu uspjele. Prva je odgođena prije nego je i započela a drugu je bojkotirala većina izaslanika. Naime, protiv dijela bivšeg čelništva sisačkog HDZ-a pokrenute su tada bile stegovne mjere s očitom namjerom da ih se spriječi da se kandidiraju, pa je veći dio izaslanika odbio sudjelovati na Skupštini.

Za subotu je sigurno da će biti dva kandidata – Željko Krapljan i Ivica Valent.
U utorak je kandidaturu predstavio Željko Krapljan.

“Razlog odgađanja dosadašnjih skupština je pokretanje stegovnih postupaka protiv pet članova, od kojih sam jedino ja kažnjen ukorom. Na dobivenu mjeru nisam podnio žalbu, kako bi se stegovni postupak okončao i kako bi se mogao kandidirati za predsjednika. Unatoč pokušaja diskreditacije mene i mojih kolega, zahvalan sam što smo složan tim i što ćemo nastaviti rad na konsolidaciji stranke i pripremama za nadolazeće izbore. Želim izraziti žaljenje što je došlo do pokušaja preuzimanja stranke na nedemokratki način. Nekima bi u Sisku odgovarao slabi HDZ, kako bi se s njim moglo manipulirati, a s njegovim čelnicima trgovati.” – rekao je Krapljan.

Pod sloganom “Novo vrijeme – nova snaga”, Ivica Valent je u četvrtak predstavio svoju kandidaturu.

“Stasaju novi naraštaji koji moraju biti spremni preuzeti odgovornost za budućnost stranke, te vratiti vjeru javnosti u politiku i političare. Podijeljenost i nedostatak vizije stvorili su nepovjerenje u javnosti. Naravno, u stranci ima pojedinaca koji su zadužili HDZ i njih se ne odričemo. Smatram da HDZ ponovo mora biti jaka i jedinstvena stranka. Osobno sam svjestan tog tereta i spreman sam ga preuzeti. Ne želimo da Sisak postane grad bez perspektive, mladosti i života. Ako će izaslanici smatrati da su u stranci potrebne promjene, neka se opredijele za mene i moj tim, a ako smatraju kako promjene nisu nužne i da je percepcija o stranci dobra, neka se odluče za Krapljana” – rekao je Valent.

Komentirajte