5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Županica: Ne osjećam se krivom i pokazat ću istinu!

- Marketing-spot_imgspot_img

Županica Marina Lovrić Merzel komentirala je pokretanje USKOK-ove istrage protiv nje i bivšeg čelnika sisačke ispostave Uprave hrvatskih šuma Zvonka Rožića.

“Krivom se ne osjećam, a koristi ću sve pravne mehanizme kako bi osporila navode USKOK-ova priopćenja. Neka se odradi što treba, a ja ću pokazati što je istina. Dokazat ću kako nema nikakve nezakonitosti i istina će se na kraju pokazati.” – rekla je u utorak ujutro županica Marina Lovrić Merzel najavivši kako će se odazvati pozivu u USKOK kada on stigne. Dodala je kako je jako dalek put od pokretanja istrage pa do moguće presude, te da će vrlo brzo istina izaći na vidjelo.

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju.

Rješenje o provođenju istrage je doneseno zbog postojanja osnovane sumnje da je županica kao prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovica organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je županici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000,00 kuna.

Nadalje, iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je županica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, isključivo vijećnicima vladajaću većine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu županice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000,00 kuna.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice županice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana  u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600,00 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti