Naslovnica Vijesti SMŽ U subotu Fašnik u Kutini

U subotu Fašnik u Kutini

U subotu, 22. veljače svjetovna vlast grada Kutine predat će vlast maškarama čime će službeno započeti Fašnik u Kutini 2014. Fašničke povorke po devetnaesti put oživjet će pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost kroz ulice grada Kutine.

Program se sastoji od maskirane povorke (djeca i odrasli), te završne zabave u šatoru na novom Gradskom trgu. Povorka kreće sa prostora gradske tržnice (Tržna ulica) u 14.00 sati, a prolazit će: Tržnom ulicom, zatim Kolodvorskom i dalje ulicom Trg kralja Tomislava sve do Novog gradskog trga, gdje će u 15.00 sati biti tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici i preuzimanje ključeva grada. Nakon predstavljanja, svi sudionici će biti počašćeni okrjepom u šatoru, a biti će organiziran i prigodni zabavni program uz grupu “Boje noći”. I ove godine će ugostiti vanjske skupine, kao i brojne dječje skupine, a organizatori se nadaju i dobrom odazivu Kutinčana.

Već tradicionalno u sklopu fašničkih ludovanja Kutina će imati još četiri događanja: 22.02. Fašnik u Šartovcu (FUŠ), 28.02. Fašnik u Katoličkim Čairama (FUKAČ), 01.03. Fašnik u Ilovi (FUI) i  04.03. Fašnik u Kutinskom Selu (FUKS).

FUK_2014_letak

Komentirajte