Naslovnica Vijesti HSP AS i HDZ: Galdovčane nitko nije pitao za sudbinu dvorane Društvenog...

HSP AS i HDZ: Galdovčane nitko nije pitao za sudbinu dvorane Društvenog doma

Dvorana Društvenog doma Galdovo je bez ikakve demokratske porcedure dodijeljena na korištenje Gimnastičkom klubu Sokol, rečeno je u petak na tiskovnoj konferenciji sisačke pdoružnice Hrvatske stranke prava Ante Starčević.

“Galdovo nema vrtić, nema poštene trgovine u naselju, a sada se milijun kuna planira utrošiti u renovaciju dvorane. Oktud ti novci ako je, kao što gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kaže, u proračunu velika kriza zbog koje i otpuštaju ljude. Nemamo ništa protiv gimnastike ali bolje da se taj milijun iskoristi negdje drugdje” – rekla je vijećnica Kristina Grubec napomenuvši kako ovime Galdovčani gube jedino veće mjesto za proslave i društvena događanja.

Pet od sedam članova Vijeća Mjesno odbora potvrdilo je novinarima kako ih nitko nije ni kontaktirao oko mišljenja za uređenje dvorane koje je već počelo, i koje obavlja Komunalac Sisak. No, o preuređenju dvorane Društvenog doma Galdovo za potrebe sisačkih gimnastičara bilo je riječi u veljači 2012. Tada je čelnica Mjesnog odbora Maja Medarić službenim dopisom Gradu Sisku potvrdila kako se većina članova Mjesnog odbora slaže s prijedlogom preuređenja koje bi za sobom vuklo i uvođenje grijanja u donju etažu prostora. Naime, tada je gradonačelnik Dinko Pintarić također povukao inicijativu da se gimnastičare premejsti u galdovo iz capraške dvorane SILAX.

No, jučer članovi HDZ-a i HSP AS kažu da se o tome nikad nisu izjašnjavali. Dodato je kako se trenutačno protiv Maje Medarić u HSP-u AS vodi stegovni postupak.

Grad Sisak je raskinuo ugovor o najmu bivše dvorane SILAX-a koja je u jako lošem stanju te je gimnastičare odlučio smjestiti u Društveni dom Galdovo, a Mjesni odbor najavljuje prikupljanje potpisa na peticiji protiv toga.

Komentirajte