Naslovnica Sport Ostali sportovi “Palo” i reprezentativno zlato

“Palo” i reprezentativno zlato

Hrvači Gavrilovića osvojili odličja u nastupu za reprezentaciju Hrvatske. Do svog prvog seniorskog zlata stigao je Stjepan Lavrić, a Kristijan Šimatić i Tomislav Lavrić bili su brončani.

U Zagrebu je u subotu, 08. veljače održan prvi FILA seniorski međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom, “Wrestling Tournament Zagreb Open 2014”

U sportskoj dvorani ŠSD “Pešćenica”, domu zagrebačkog i hrvatskog hrvanja, hrvači reprezentativci iz osam zemalja pokazali su svoje vještine i znanja na strunjači.
Među hrvatskim reprezentativcima bili su i članovi petrinjskog Hrvačkog kluba Gavrilović, koji su zabilježili lijepe uspjehe. Kristijan Šimatić u kategoriji 59 kg odličnim je nastupom došao postolja i brončane medalje, kao i Tomislav Lavrić koji je svoju broncu osvojio u kategoriji 98 kg.
U najtežoj kategoriji do 130 kg Stjepan Lavrić je izborio finale pobjedom nad Nemanjom Pavlovićem višestrukim prvakom Srbije, a pobjedom u finalnoj borbi nad Yussup Nunayevim (HUN) došao do svoje prve reprezentativne zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji na FILA turniru.

Rezultati finalnih borbi:
59 kg Lizatović Ivan (CRO) – Dešić Dragan (SRB) 3-0
66 kg Štefenak Davor (SRB) – Dubsky Filip (CZE) 4-0
71 kg Nemeš Mate (SRB) – Maksimović Aleksandar (SRB) 5-0
75 kg Kuhar Jure (SLO) – Novak Petr (CZE) 3-0
80 kg Žugaj Neven (CRO) – Mičuda Tomislav (CRO) 4-0
85 kg Omarov Artur (CZE) – Balo Petar (SRB) 4-0
98 kg Hogač Siniša (CRO) – Govedarica Vasilije (SRB) 5-0
130 kg Lavrić Stjepan (CRO) – Nunajev Juszup (HUN) 3-1

Iza Hrvatske reprezentacije, koja je osvojila pehar za najuspješniju ekipu turnira, na drugom mjestu smjestili su se hrvači iz Srbije, koji su također u najjačem sastavu nastupili na ovom turniru, dok su treće mjesto ekipno osvojili hrvači iz Češke Republike.

Komentirajte