1 C
Sisak
Subota, 20 travnja, 2024

Ljepši dani za Top terme i Lječilište Topusko

Datum:

Marketing

Lječilište Topusko i Top Terme čekaju očito neka bolja vremena. Top Terme su prošli tjedan zaključile predstečajnu nagodbu dogovorivši se s potrebnom većinom svojih vjerovnika o restrukturiranju tvrtke koja sada ima mogućnost novog početka.

Dogovoren je termin vraćanja prijavljenih dugovanja u iznosu 18,1 milijun kuna bankama, državnim institucijama i dobavljačima. Banke su odlučile reprogramirati kredite, a dug će vjerovnicima biti isplaćen, uglavnom, u 24 mjesečne rate. Općina Topusko oprostila je dug od 435.000 kuna, a preostalih 332.000 kuna će biti plaćeno u 36 rata, dok je Ministarstvo financija otpisalo 1,4 milijuna kuna, a ostali će se dio duga od 1,2 milijuna kuna platiti također u 36 rata.  Jednogodišnji pregovori oko predstečajne nagodbe Top termi nisu priječili ulaganja u toj tvrtci, kao ni u Lječilištu Topusko, pa je tako otvoren novouređeni Odjel fizikalne terapije i rehabilitacije „Petrova gora“. Novouređena je i internistička ambulanta i apartmani koji nose ime Bana Josipa Jelačića i Banice Sofije Jelačić kao i obnovljen dio prostora unutarnjeg bazena Top termi.

“U zadnjih 15 godina ovdje su bila samo pitanja dubioza i problema, a ovo je dokaz kako se uz dobru upravu i vrijedne zaposlenike može doći do velikih pozitivnih pomaka. Raduje povećani broj gostiju i uredno servisiranje dugova, rekla je županica posebno pohvalivši zaposlenike koji su u uređenju prostora sudjelovali i u svoje slobodno vrijeme.

“Mi ćemo nastaviti nuditi svoje usluge na tržištu, ići ćemo dalje prema novim pobjedama a idući nam je plan uvesti nazad blatni tretman koji je u Topuskom bio jako popularan, rekao je ravnatelj Gordan Žurga napomenuvši kako se nada da će Lječilište i Top terme postati nositelj gospodarskog razvoja regije.

Ulaganja u obnovu navedenih prostorija i odjela veća su od dva i pol milijuna kuna, rečeno je.

Možda vas zanima...

Obilježite Dan planeta Zemlje u Ekološkom centru Vrata Zrinske gore

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja,...

Zabavno-rekreativna manifestacija „Dan planeta Zemlje u Moslavini“ po jubilarni 20. put

ZBOG LOŠEG VREMENA OTKAZUJE SE PROGRAM OD SUBOTE. NEDJELJA...

Humanitarni koncert “Pomozimo Katarini Nerlović”

U utorak, 30. travnja, organizira se u Lipovljanima humanitarni...

Održan prosvjed u Vrginmostu „Stop Phaten Plastic“

Građanska Inicijativa „Stop Phaten Plastic“ organizirala je 11. travnja...