6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Bogat program za Noć muzeja u sisačkom muzeju

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradski muzej Sisak i ove se godine pridružuje manifestaciji Noć muzeja koja se u gradovima diljem Hrvatske održava 31. siječnja. Program počinje u 18 sati i traje do 1 sat iza ponoći. U sklopu manifestacije u muzeju  i utvrdi Stari grad pod stručnim će vodstvom biti organizirano razgledavanje svih izložbenih sadržaja. Među njima je i Izložba donacije slika najstarije sisačke cvjećarice Majde Smiljanić kojom se ujedno obilježava i 50. godišnjica njezinog cvjećarskog rada u gradu Sisku. Ova izložba moći će se razgledati u prostoru muzeja od 18 sati. Tulum slova,  izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole i prvim i drugim razredima srednje škole, održat će se  u utvrdi Stari grad u vremenu od 19 do 22 sata.

U 20 sati, ponovno u prostoru muzeja posjetitelji će imati priliku razgledati nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak koji će biti predstavljen u sklopu izložbe Ljepota ukrašavanja. Za potrebe održavanja programa u Noći muzeja, Gradski muzej Sisak uključio je i volontere. Radi se uglavnom  o srednjoškolcima, studentima, ali i ljudima srednje dobi koji će se, nakon kratke obuke, uključiti u rad s posjetiteljima.

S početkom u 21 sat u prostoru muzeja bit će održana revija povijesnih frizura, ostvarena u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Siska. Kroz deset modela bit će prikazani načini ukrašavanja kose kroz povijest.

PROGRAM

19 – 22 sata        Projekt Tulum s(l)ova
Tulum s(l)ova je izvorni hrvatski projekt poticanja čitanja iz užitka namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole i prvim i drugim razredima srednje škole. Ovaj noćni čitateljski susret održat će se u utvrdi Stari grad.

20 sati    Ljepota ukrašavanja: nakit iz zbirki Gradskog muzeja Sisak
Nakit je poseban oblik intimne povezanosti čovjeka i predmeta te značajno obilježje svakog povijesnog razdoblja. Izložba prikazuje predmete za ukrašavanje iz razdoblja prapovijesti do novog vijeka.

21 sat            Revija povijesnih frizura
Revija povijesnih frizura ostvarena je u suradnji sa Sekcijom frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika grada Siska, a prikazat će načine ukrašavanje kose kroz povijest.

www.radio-quirinus.hr

Zadnje novosti
Ostale novosti