21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Prva beba rođena u sisačkom rodilištu je Nora

Datum:

Marketing

Prva beba u sisačkom rodilištu rođena je tek 3. siječnja 2014. godine u poslijepodnevnim satima, a dan kasnije malenu je Noru i njenu majku Martinu Vidaković u sisačkom rodilištu posjetio i zamjenik gradonačelnice Marko Krička. Nora je teška 3010 grama,  dugačka 48 cm i prvo je dijete u obitelji Vidaković iz Novog Sela pokraj Siska. Porod je prošao u najboljem redu, a majka i beba se osjećaju dobro.

Zamjenik gradonačelnice čestitao je obitelji Vidaković na prinovi te je majku darivao košarom voća, poklon paketom potrepština za bebu, a malenoj Nori poklonio je zlatni privjesak.

rodjena beba (2)-Udvostručili smo u ovoj godini naknadu za novorođenu djecu s 500 na 1000 kuna.  Svjesni smo da je to jedna mala kap u moru kad beba stigne u obitelj, ali vjerujem da i s tim iznosom ipak malo pomognemo obiteljima koji dobiju dijete. Otvaranjem vrtića i drugim mjerama nastojimo stvoriti bolje uvjete za porast nataliteta – rekao je zamjenik gradonačelnice.

Inače, prošle je godine iz proračuna Grada Siska izdvojeno 180 tisuća kuna za potporu za novorođene bebe budući je na području grada Siska rođeno tek 360 beba.

Voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo dr. Igor Šket kazao je kako je prošle godine u sisačkom rodilištu obavljeno tek 904 poroda, odnosno stotinu manje nego 2012. godine.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...