Naslovnica Vijesti SMŽ U Sunji humanitarni koncert za Marka Miškovića

U Sunji humanitarni koncert za Marka Miškovića

U sunjskoj dvorani „Sven Lasta“ upriličen je humanitarni koncert za petogodišnjeg Marka Miškovića iz Petrinje koji boluje od rijetke anomalije mokraćnih kanala i križne ektopije bubrega. KUD „Sunjanka“ iz Sunje i ove je godine pokazalo veliko srce ali i profesionalnost u organizaciji ove manifestacije.

Humanitarni koncert privukao je pažnju brojnih posjetitelja tako da je sunjska dvorana „Sven Lasta“  bila premala da primi brojne posjetitelje. U programu su nastupili „ Bkud „Sunjanka“ Sunja- djeca i odrasli, DV „ Bambi“, Dječji zbor „Lastavice“ Sunja, KUD „Seljačka Sloga“ Greda Sunjska – tamburaši, Zbor mladih župe sv. Marije Magdalene Sunja, KUD „Seljačka Sloga“ Bobovac-djeca, KUD „Posavina“ Budaševo, KUD „Sloga“ Miklouš, Klapa „Sv.Ante“ Kraljive Šibenik, KUD „sSeljačka Sloga“ Greda Sunjska –dramska skupina te nezaobilazna VIA „Lipe“.

Predsjedsjednica KUD-a „Sunjanka“ Sunja Jelica Dugać kazala je da je ovo deseti po redu humanitarni koncert kojega organizira ovo društvo, a prepuna dvorana samo je dokaz dobrih srca stanovnika Općine Sunja koji su pripomogli održavanju ove manifestacije.

„Svake godine pomažemo djeci u potrebi ali i udrugama, a ove godine pomažemo malom Marku kojemu su prijeko potrebna financijska sredstva za operaciju. Dobra srca darovala su 4 tisuće kuna tako da je sa večeras prikupljenim sredstvima osigurana prijeko potrebna operacija. Sretna sam, pogotovo što se napokon spojila Greda Sunjska, Bobovac i Sunja, napokon zajedno na jednom mjestu“- kazala je Jelica Dugać.
Drago nam je što smo ponovno u Sunji, jer nas uz nju veže puno lijepih trenutaka, a 30. studenog smo u Sunji imali veliki koncert izvornih pjevača koji smo mi organizirali sa šest društava i pokazali kako se izvorno pjeva na ovim prostorima. Kroz 20 godina postojanja imali smo nastupe vezane za sve sfere društveno humanitarnog djelovanja a posebno mi je drago što smo večeras gosti na humanitarnom koncertu kako bi pokazali svima da imamo dobro i otvoreno srce za pomoć. Najvažnije je nikad nezaboraviti od kojeg si se stola ustao, znači nikada ne prekinuti vezu sa izvornom pjesmom. Lipe su 13 mladih žena, majki i baka, 13 različitih karaktera, 13 različitih osobnosti, 13 različitih snaga i to je ono što nas je povezalo. Ovo je ljubav, koju pružamo prema svima, iako su teška vremena, mi moramo svi zajedno pomagati ljudima u potrebi, svako na svoj način“ – kazala je Margareta Horžić.

Dražen Prša

Komentirajte