13 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

U Sisku pokrenut projekt “Treneri velikog srca”

Datum:

Marketing

Sisak je postao sedmi grad u Hrvatskoj u kojem je pokrenut projekt  “Treneri velikog srca”. Riječ je o posebnom plivačkom programu za djecu s teškoćama u razvoju koji se temelji na Halliwick konceptu. Nositeljica ovog projekta je hrvatska paraolimpijka Ana Sršen uz veliku potporu osiguravajuće kuće Allianz.

Projekt su  na bazenu SRC-a Sisak svojim dolaskom podržali djeca s teškoćama u razvoju i njihovi roditelji, direktor zagrebačke podružnice Allianza Tomislav Hudinčec, hrvatska olimpijka Monika Babok te gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

– Sretna sam što se grad Sisak priključio gradovima u kojima je pokrenut ovaj program i zadovljstvo mi je što sam dijelom ove priče. Zahvaljujem se paraolimpijki Ani Sršen na ovom projektu, ali i na promicanju rada osoba s invaliditetom. I sama u u obitelji  imam osobu s posebnim potrebama i znam koliko je važno raditi na smaopouzdanju tih osoba , da se s njima radi na individualni način te im se omogući  bavljenje sportom i svim drugim aktivnostima. Ovo je velik korak za roditelje, djecu s teškoćama u razvoju, ali i za grad Sisak- rekla je gradonačelnica.

Inicijator cijelog ovog projekta je hrvatska paraolimpijka i predsjednica Hrvatskog saveza osoba s invalidtetom Ana Sršen koja je zahvalila gradonačelnici na dobrodošlici u Sisak.

-Hvala vam na tome što ste prepoznali projekt Treneri velikog srca kao kvalitetan projekt. Više od 15 djece koja su došla danas ovdje na bazen i isto toliko djece i roditelja koji su pokazali interes, govore da je potreba za ovim programom opravdana. Halliwick program je metoda koja je namijenjena svima, dakle ne samo djeci s posebnim potrebama, ali u ovom programu je važno je da se s djecom radi individualno. Svako dijete ima svog osobnog pomagača – naglasila je Sršen.

Na predstavljanje programa došla je jedina sisačka olimpijka, plivačica Monika Babok koja trenutno studira i trenira u Sjedinjenim Državama.

-Ova djeca danas pokazuju što plivanje zapravo znači i oni mene uče nečemu što ja njih ne mogu naučiti. Meni osobno, plivanje je dalo jedan drugi način života i pomoglo mi je da prihvatim i uspjeh i poraz i da se s uspjehom ne uzdižem, a da  s porazom ne padam – rekla je Monika.

Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kreiraju atmosferu u kojoj se članovi međusobno podupiru. Allianz  će financirati trenere koji  će dolaziti iz Zagreba i zajedno s roditeljima raditi s djecom dok se ne obuče treneri iz Siska.

Projekt “Treneri velikog srca” svojevrsna je nadogradnja dosadašnje inicijative “Paraolimpijski školski dan” koju Allianz provodi s Hrvatskim paraolimpijskim odborom i osnovnim školama s ciljem obrazovanja učenika o invalidnosti i sportu.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...