8.7 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

U sisačkom kinu u subotu maraton kratkih filmova

- Marketing-spot_imgspot_img

Zima na Zemljinoj sjevernoj polutci kalendarski započinje 21. prosinca što je najkraći dan u godini – ove godine pada baš na 21.12. i to točno u 18 sati i 11 minuta po srednjoeuropskom vremenu. Inicijativa Le jour le plus Court (Najkraći dan) obilježava taj dan projekcijama  kratkometražnog filma u raznim zemljama, među kojima je od ove godine i Hrvatska.

Hrvatski audiovizualni centar u 25 nezavisnih kina u 23 hrvatska grada donosi Najkraći dan u godini 21.12. – Prvi maraton kratkometražnih filmova. Publika će već od jutarnjih sati pa do ponoći u svim kinima moći pogledati ukupno 45 kratkometražnih igranih, animiranih, dokumentarnih i dječjih filmova. Od domaćeg filma očekuju vas kultni dokumentarci Krste Papića, recentni igrani i dokumentarni filmovi nagrađivanih mladih hrvatskih autora i bogat dječji program animiranog filma. Strani program donosi izbor radova glasovitog francuskog animatora Michela Ocelota, a pod naslovom „This is not a funny program“ pronaći ćete kratkometražne komedije iz različitih europskih zemalja.

Maraton se održava i  u sisačkom Domu kulture. Ulaz na sve projekcije je besplatan. Projekcije u Sisku su u 10, 11, 12, 18, 19,30 i 20,30 sati.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

3 KOMENTARI