8.7 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Vrije u sisačkom HDZ-u – prekinute izborne skupštine ogranaka

- Marketing-spot_imgspot_img

Vrije u sisačkom HDZ-u kako se približavaju izbori za predsjednika ogranka. Dvije su izborne skupštine temeljnih ogranaka, u Vrbini i za Sisak Novi, morale biti prekinute nakon što su se pretvorile u svađu i viku. Glavne uloge pri tome pripale su Branku Ljubešiću i bivšem čelniku sisačkog HDZ-a Željku Krapljanu.

Naime, Željko Krapljan prošli je tjedan uzurpirao vođenje izborne skupštine HDZ-a u Vrbini od izabranog povjerenika Zdravka Planinca te, uz pomoć gradske vijećnice Ive Devčić i još nekoliko HDZ-ovaca, pokušao preuzeti vođenje sjednice, a sve kako bi se izabrali njegovi kandidati za predstojeću izbornu skupštinu sisačkog ogranka.

No, nakon što se dio članstva tome suprotstavio nastala je ružna verbalna prepirka, pa je skupštine prekinuta , a nova sazvana za 11. prosinca. Slično je bilo i sa Ljubešićem u ogranku Sisak Novi s tim da je protiv njega pokrenut i prijedlog za stegovnim procesom unutar HDZ-a.

“Točno je, došlo je do ružnog sukoba, no očekujemo da se neće ponoviti jer je Željko Krapljan obećao da se neće više pokušati kandidirati, rekao nam je povjerenik sisačkog HDZ-a Ante Živković.

” Ne bih htio ništa komentirati jer je izborni proces u tijeku, a ako bude potrebno, oglasit ću se nakon izbora, kratko nam je rekao Željko Krapljan.

Naime, odluka je čelništva stranke da se ogranci “očiste”, pogotovo tamo gdje je stranka poražena na izborima, no Željko Krapljan očito ne prihvaća odgovornost za poraz, jer je jedini od čelnika brojnih raspuštenih organizacija koji nije htio dati ostavku.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti