8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Otvorena Hitna stomatološka ambulanta u Sisku

Datum:

Marketing

Hitnu stomatološku ambulantu, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu u Sisku, otvorila je u srijedu, 4. prosinca 2013. godine, županica Marina Lovrić Merzel. Ova će suvremeno opremljena stomatološka ambulanta biti na raspolaganju građanima upravo u dane kad je ta potreba najveća, subotom i nedjeljom, te blagdanima, kada ne traje redovito radno vrijeme stomatoloških ambulanti.

Još je jedna velika prednost koju će ponuditi nova hitna stomatološka ambulanta stalno mjesto na kojem će dežurati stomatološka ekipa. Građani, naime, neće više morati provjeravati gdje i kada radi dežurni stomatolog, nego će sa sigurnošću moći krenuti ka Zavodu za hitnu medicinu, u ulici 1. svibnja, na broju 20, gdje će hitna stomatološka ambulanta biti otvorena subotom, nedjeljom i blagdanom od 7 do 15 sati.
Ovakva ambulanta, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu dr. Mesud Peco, nije predviđena državnom Mrežom hitnih ustanova, nego je financirana isključivo od Sisačko-moslavačke županije, te je tako jedan od brojnih projekata Županije u okviru povišenog zdravstvenog standarda.
Do sada su se ovakva dežurstva odvijala na četiri lokacije u gradu Sisku, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Sisak, koji provodi hitnu stomatološku službu, a sada građani neće više morati nazivati i ispitivati koja je ambulanta dežurna.
Županica Marina Lovrić Merzel rekla je kako je planiranje i realiziranje ovakvog projekta bilo logično uz ovakav Zavod za hitnu medicinu, te da je to sigurno, u interesu građana, bitno.
„Do sad smo uložili 170 000 kuna u ovu ambulantu, koja je prostorno mala, ali ima sve što mora sadržavati dobro opremljena ambulanta. Ona će raditi blagdanom, subotom i nedjeljom od 7 do 15 sati. To će nas koštati 120 000 kuna. Naša je želja da čim prije zaokružimo da u pripravnosti bude zubar koji dolazi na poziv, ako se ukaže potreba. Mislim da ćemo uspjeti vrlo brzo vidjeti i potrebu i financijska sredstva da ona dosita bude 24 sata otvorena, kao i sve usluge u ovoj Hitnoj.“

Prvi radni dan nove Hitne stomatološke ambulante je subota, 7. prosinca.

(smz.hr)

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Povijesni uspjeh Tee Ilijević za sisačko streljaštvo

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini...

Nove pobjede kuglačica ŠKK Jedinstvo – smiješi im se prva liga

U proteklom tjednu dvije ostvarene pobjede za kuglačice ŠKK...

Rekordna pobjeda kuglačica Jedinstva

U 19. kolu 2. HKL na domaćim stazama nova...