2 C
Sisak
Srijeda, 27 listopada, 2021

Mlada Siščanka iz OŠ Viktorovac autorica je novogodišnje marke Hrvatskih pošta

- Marketing-spot_imgspot_img

Sedmu godinu zaredom Hrvatska pošta i Agencija za odgoj i obrazovanje provela je natječaj za odabir likovnog rješenja novogodišnje marke pod sloganom: Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! I ove su se godine natjecali učenici osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a tema natječaja, odnosno zadani likovni motiv bila je novogodišnja čestitka. U crtanju novogodišnje marke okušali su se đaci iz 172 osnovne škole, a poslano je više od 960 radova. Kao pobjednički, izabran je rad Mie Štimac, učenice trećeg razreda OŠ „Viktorovac“ iz Siska, koji krasi novogodišnju poštansku marku.

Marka će biti puštena u optjecaj 5. prosinca.

Cilj ovog natječaja je potaknuti kreativnost te djeci školskog uzrasta približiti smisao, značenje i funkciju poštanske marke. Mladu autoricu, osim njena imena na poštanskoj marki, očekuje i nagrada – prijenosno računalo i pisač, koje daruje sponzor, tvrtka KING ICT – te jednodnevni izlet u Zagreb za cijeli razred. Imena autora trideset likovno najuspješnijih radova, uključujući i pobjednički rad, bit će objavljena 5. prosinca na internetskim stranicama Hrvatske pošte www.posta.hr.

Prigodnu poštansku marku Nova godina 2014., nominalne vrijednosti 3,10 kuna, oblikovala je Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba. Naklada marke iznosi 100 000 primjeraka, a tiskana je u arku od po 16 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodne omotnice prvog dana (FDC), a žig prvog dana bit će u uporabi 5. i 6. prosinca u Poštanskom uredu 10101 Zagreb, Jurišićeva 13.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti