8.7 C
Sisak
Utorak, 19 listopada, 2021

Do 23. prosinca Sisak je Božićni grad!

- Marketing-spot_imgspot_img

-Božićni grad ove godine biti će veći i bogatiji, trajat će duže i nadam se svakome ponuditi nešto zanimljivo, a sve to zahvaljujući našim fantastičnim sponzorima te kreativcima iz gradskih ustanova i trgovačkih društava. Iza nas je veliki trud i angažman. Krenuli smo u organizaciju ove manifestacije s jednom namjerom, a to je da građanima grada Siska uljepšamo blagdane koji su pred nama. Iskreno sam zahvalna našim sponzorima koji su u vrlo kratkom roku reagirali pozitivno i zajedno sa svima nama pokazali da uz njihovu pomoć možemo organizirati velike i lijepe manifestacije – tim je riječima gradonačenica Kristina Ikić Baniček otvorila konferenciju za novinare na kojoj je najavljena manifestacija Božićni grad koja će se od 4. do 23. prosinca održavati u središtu grada Siska u sklopu kojeg će se održavati i Božićni sajam. Manifestaciju organiziraju Grad Sisak i Turistička zajednica grada Siska.

-Pozivam vas već od sutra na šetnju i kupnju na Božićnom sajmu u Najljepšoj božićnoj ulici kako ćemo slijedećih dana zvati Drugu ulicu. Ovoga vikenda krećemo sa zabavnim programom na trgu kod Name – Adventskom trgu  gdje u petak dočekujemo Svetog Nikolu. U subotu vilenjaci, naše dobre tete iz vrtića i volonteri Crvenog križa, kreću s pravim radionicama. U subotu svoj Ured u Sisku otvara i Djed Mraz (kućica kod Name), a svemu se priključuju naše udruge u kulturi i ugostitelji s božićnom gastro ponudom. Od subote pokrećemo i Božićno kino u Daskalištu – najavila je gradonačelnica.

Finale programa je od 20. do 23. prosinca kada će Drugoj ulici biti postavljena pozornica Djeda Mraza, a u večernjim satima bit će održani koncerti Kazališnog banda i Lele Kaplowitz, Pop rock škole, Složne braće te Nene Belana. Dva sisačka vrtića uz pomoć Danijele Gotal Gregurač iz Doma kulture pripremaju bogatu scenografiju koja će ukrašavati prostor dvorišta Radio Siska – Ulaz Zimska bajka te našu predivnu, kako je sada zovemo, Šetnicu uz Čarobnu rijeku.

Platinasti sponzor je Euroherc osiguranje, a izvršna direktorica marketinga koncerna Agram, čija je članica Euroherc osiguranje, Andrea Barberić Lukić naglasila je kako se Euroherc uvijek odaziva na ovakve manifestacije.

-Mi smo ovaj događaj procijenili kao nešto posebno i kao nešto što će dati dodatnu dimenziju božićnim blagdanima u gradu Sisku. Uvijek nastojimo biti među ljudima, među mladima i našim osiguranicima i nadamo se da će velik broj Siščana doći i posjetiti sajam – rekla je Andrea Barberić Lukić.

Zlatni sponzor je INA d.d., dok su srebrni sponzori Croatia osiguranje i Hypo banka.

-INA je aktivni član naše zajednice i rado podržavamo projekte koji su značajni za naš grad. U ovo predblagdansko vrijeme naš prioritet su najmlađi, jer oni se najviše vesele blagdanima te stoga izražavam zadovoljstvo što imamo priliku sudjelovati u manifestaciji Božićni grad koji će vjerujem našem gradu donijeti pravo božićno ruho – rekao je direktor sisačke Rafinerije Damir Butković.

U organizaciji Božićnog sajma ove godine pomažu i sisački obrtnici koji uređuju prolaz NAME te pripremaju besplatan grah za sve posjetitelje Sajma.

-Pripremamo bogatu gastro ponudu koja će uključivati specijalitete našeg kraja, a važno je reći kako ćemo sva sredstva donirati u humanitarne svrhe – rekao je predsjednik Sekcije ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Sanjin Kramarić.

Tijekom održavanja manifestacije vozit će i Prvi sisački tamvaj koji će postati božićni te će voziti od 20. do 23 prosinca s početkom u 17.30, 18.30 i 19.30 sati s polascima ispred Malog kaptola.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti