Naslovnica Izdvojeno Uz pomoć županije opet je počeo raditi vrtić u H. Kostajnici

Uz pomoć županije opet je počeo raditi vrtić u H. Kostajnici

U ponedjeljak 2. prosinca, vrtić u Hrvatskoj Kostajnici počeo je s radom, nakon što je 1. listopada prestao djelovati, jer mu je račun bio blokiran, a tete i ostali zaposlenici vrtića nisu plaću dobili osam mjeseci.

U pomoć  je vrtiću uskočila županica Marina lovrić Merzel, a u jeku afere s kupnjom preskupog automobila. Najavila je tada da će županija  osigurati novac za rad vrtića što je u ponedjeljak i realizirano.

– Županija će za normalan rad vrtića iz mjeseca u mjesec izdvajati potreban novac, što iznosi više od 800.000 kuna godišnje, rekla je županica. Naglasila je kako je Županija platila i dug od 100.000 kuna koji postoji prema Poreznoj upravi, za poreze i doprinose za zaposlenike vrtića. Dug prema zapsolenicima morat će u dogovoru sa zaposlenjicima riješiti gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, rekla je županica prigodom posjeta vrtiću.

Sisačko-moslavačka županija je i zadnje tri godine iz stavke tehnička pomoć županijskog proračuna za dječji vrtić Hrvatska Kostajnica i plaće zaposlenicima dala 1,4 milijuna kuna.

Komentirajte