Naslovnica Vijesti Sisak Treneri velikog srca i u Sisku

Treneri velikog srca i u Sisku

Projekt namijenjen djeci s teškoćama u razvoju na bazenu ŠRC-a Sisak kreće u srijedu, 4. prosinca u 17.15 sati.

Inicijatori ovog posebnog projekta su Allianz i Ana Sršen, poznata hrvatska paraolimpijka, a program “Treneri velikog srca” se bazira na poznatom Hallwick konceptu. Ovom hvalevrijednom i pozitivnom projektu uz Sisak priključili su se još gradovi Split, Pula, Opatija, Čakovec, Vukovar i Varaždin.

srsen_treneri velikog srca-Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj te se nadamo da je to samo početak. Projektom želimo doprijeti do što više djece s teškoćama u razvoju te ih dovesti na bazen”. Plivanje za neku djecu s teškoćama u razvoju znači prvi samostalni pokret u životu, prvo kretanje bez pomoći, ortopedskog pomagala ili pomoći druge osobe. Ključan faktor u cijelom procesu su upravo treneri koji motiviraju djecu i kroz sinergiju individualnog i grupnog rada uče djecu da daju najbolje od sebe kako bi svladali nove vještine i naučili plivati. – istaknula je Ana Sršen, inicijatorica projekta.

-Sigurno je sjajno vidjeti kako se zajedničkim radom i inicijativom događaju vrlo važni koraci za djecu s teškoćama u razvoju, za njihove roditelje i cijele obitelji, ali i puno šire, za lokalne zajednice i Paraolimpijski pokret u cjelini” – ističu iz Allianza.

fotografije:pk sisak janaf i 24 sata

Komentirajte