Naslovnica Izdvojeno Diplomski rad županice M. Lovrić Merzel više ne postoji!

Diplomski rad županice M. Lovrić Merzel više ne postoji!

Diplomski rad sisačko moslavačke županice Marine Lovrić Merzel više ne postoji na fakultetu, potvrđeno je to portalu dalje.com u pisanom odgovoru Vladimira Stipetića, tajnika Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

Kako donosi taj portal, u odgovoru stoji kako Prometni fakultet nije imao obvezu čuvanja diplomskih radova do 2008. godine pa su tako radovi svih onih koji su diplomirali do te godine, uništeni i više ne postoje, niti ima ikakvog traga o njima, osim što je u spisima Fakulteta upisano da li je neka osoba diplomirala ili nije. I koja je bila tema diplomskog rada.

“Prema Pravilniku Fakulteta prometnih znanosti o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva koji je stupio na snagu 23. srpnja 2008., diplomski, završni i specijalistički radovi čuvaju se trajno. S obzirom da je gospođa Lovrić Merzel diplomirala 2003. godine više ne posjedujemo njezin diplomski rad. No upisano je da je Marina Lovrić Merzel diplomirala 1. prosinca 2003. godine na temu ”Plovni putevi u Republici Hrvatskoj i unaprijeđenje njihovih razvojnih mogućnosti“ te stekla titulu- diplomirani inženjer prometa.- odgovorio  je portalu dalje.com Stipetić.

Podsjetimo, županica Marina Lovrić Merzel nije htjela, u emisjiji “Nedjeljom u 2”, voditelju Aleksandru Stankoviću odgovoriti na pitanje koja joj je bila tema diplomskog rada., ocijenivši to pitanje “zločestim”.

S fakulteta nisu odgovorili kada je M. Lovrić Merzel upisala fakultet i počela studirati, no diplomirala je, i studirala, u vrijeme kada je prodekan za nastavu i znanost na Fakultetu prometnih znanosti bio prof. Dragan Badanjak. D. Badanjak je 2012. osuđen na dvije i pol godine  zatvora te deset godina zabrane obavljanja zvanja djelatnosti ili dužnosti u znanstveno-nastavnom zvanju zbog afere “Index” i kupovine ispit na Prometnom fakultetu.

Dalje.com podsjeća kako su pred Badanjakom diplomske radnje obranili Ljubo Ćesić Rojs i Vladimir Zagorec.

Originalni tekst autorice Nataše Zečević pročitajte ovdje

http://dalje.com/hr-hrvatska/na-prometu-diplomski-rad-marine-lovric-merzel-ne-postoji–kazu-bacili-ga/490370

Komentirajte