Naslovnica Izdvojeno Županica vraća Audija

Županica vraća Audija

Skupocjeni Audi A6, kojeg je nedavno Sisačko-moslavačka županija kupila za 430.000 kuna bit će vraćen, objavila je to danas županica Marina Lovrić Merzel, za čije je potrebe luskuzna limuzina i kupljena.

“Pokrenut je postupak vraćanja Audija leasing kući, a dvije do sada plaćene rate za leasing ja ću podmiriti iz vlastitih sredstava, rekla je županica M. Lovrić Merzel na početku aktualnog sata današnje sjednice Županijske skupštine.

„Nikome ne dopuštam da ponižava i omalovažava građane Sisačko-moslavačke županije i manipulira njihovim osjećajima. Da se više ne bi manipuliralo odnosima između mojih sugrađana, građana cijele Republike Hrvatske i mene, sutra pokrećem postupak prekida lizinga službenog automobila, a iz svoje plaće podmirit ću sve troškove najma koji su nastali u protekla dva mjeseca. Procedura je temelj demokracije. Budući da poštujem proceduru, dužnost mi je to priopćiti Županijskoj skupštini koja je 2012. godine donijela Odluku o nastavku lizinga. Stavka za službeni automobil prisutna je u proračunu, a isti sam automobila naslijedila od bivšeg, sada pokojnog župana Đure Brodarca. Nitko tada nije dovodio u pitanje tu klasu službenog automobila. Kad sam prvi put izabrana za županicu, županijsko gospodarstvo imalo je 600 milijuna kuna duga. Veliki industrijski subjekti su postupno uništavani, dimnjaci su i dalje bili ovdje, a profit se slijevao u državni proračun. Iako je pola prostora Županije devastirano tijekom Domovinskog rata, te je nosilo status područja posebne državne skrbi, tadašnja vlast ništa nije učinila da se novac poreznih obveznika s ovoga područja njima i vrati kroz ulaganja u saniranje ratnih šteta ili u kapitalne projekte.“ – rekla je županica koja je 2008. već jednom samostalno doniejla odluku za kupnju  također Audija A6 vrijednog 413.000 kuna.

No, nisu samo dvije rate leasinga za skupocjeni automobil jedini troškovi koje će Sisačko-moslavačka županija imati zbog vraćanja Audija A6. Prema općim uvjetima o leasingu tvrtke Porsche leasing, od koje je natječajem i nabavljen automobil, u slučaju prijevremenog raskida ugovora naplaćuje se naknada od tri posto, u trenutku raskida Ugovora, nedospjelog iznosa financiranja. Riječ je o nekih 12.000 kuna koje će županija morati platiti, a županija če, kao primatelj leasinga, snositi i sve moguće troškove saniranja kvarova ili ogrebotina koje se pronađu na automobilu prilikom vraćanja.

I dalje županica smatra da nije ništa napravila krivo s kupnjom Audija A6, no očito ju je pritisak javnosti natjerao na ovaj potez. Ranije je rekla da je luksuzni automobil kupila radi vlastite sigurnosti jer automobilom pređe i do 250 kilometara dnevno.

Komentirajte