Naslovnica Izdvojeno Prezentacija programa „Profesionalni kuhar talijanske kuhinje“ u sisačkom Kul In-u

Prezentacija programa „Profesionalni kuhar talijanske kuhinje“ u sisačkom Kul In-u

KUL IN d.o.o. organizira prezentaciju programa „Profesionalni kuhar talijanske kuhinje“ na čijem će predstavljanju sudjelovati Chef Luciano Tona, ravnatelj kulinarske akademije Alma iz Parme. Osim Chefa Tone na prezentaciji će prisustvovati i predavači iz Kulinarskog Instituta Kul In, poznati chef  Zdravko Perić i slastičar Marko Hernaut.

Prezentacija će se održavati u petak, 22. studenoga od 13 sati te u subotu, 23. studenoga od 11 sati u prostorijama Kulinarskog instituta Kul In (Braće Kavurić 10 c, Sisak).

kulin prezentacijaChef Luciano Tona radio je u najpoznatijim restoranima diljem svijeta, neki od njih su: Guerard, Troigros, Bocuse, Bras.

Njegov stil inspiriran je druženjem sa Gualtierom Marchesijem, utemeljiteljem mediteranske kuhinje, a postupno je oblikovan i orijentiran prema polimorfnim oblicima kulinarstva, mješavini nagona i tehnike, odnosu klasične i fusion kuhinje, a odlikuju ga preciznost i suptilne provokacije u kulinarstvu.

Prilikom prezentacije bit će predstavljen program “Profesionalnog kuhara talijanske kuhinje” koji se održava u prostorijama Kulinarskog Instituta  “Kul In” te ćete imati priliku upoznati se sa modernom talijanskom kuhinjom uz mnoštvo recepata alternativne kuhinje koje će pripremati chef Luciano Tona.

Chef Zdravko Perić voditelj je Kulinarskog Instituta Kul In ujedno i Chef s dugogodišnjim američkim iskustvom te glavni kuhar splitskog hotela Le Meriden Lav

Vrlo rano Zdravko je postao poznat kao osoba koja obožava hranom ugađati svojim prijateljima i obitelji, a za njegov je stil kuhanja karakterističan utjecaj Jadrana i Mediterana koji svojom fuzijom rezultira fantastičnim bogatim okusima.

Nakon redovnog školovanja u Hrvatskoj, Zdravko se seli u Njemačku gdje je 7 godina radio kao Chef de Partie u kuhinji prestižnoj hotela u Nürnbergu. Sljedeća stanica bile su Sjedinjene Američke Države i svjetski poznati hotelski lanac Four Seasons gdje je radio kao Sous Chef u kuhinji hotela u Scottsdaleu u Arizoni. Svoju kulinarsku avanturu nastavio je radeći više od 10 godina u brojnim nagrađivanim restoranima Las Vegasa (Executive Sous Chef u The Bleu Fig, Café Isabelle i Luxor’s Isis), a nakon diplome na prestižnom La Cordon Bleu College, dobio je posao Executive Chefa u jednom od najluksuznijih hotela u svijetu – The Plaza.

Vrativši se u Hrvatsku, nastavlja karijeru u Dubrovniku, u luksuznim hotelima s 5 zvjezdica (Grand Villa Argentina u Dubrovniku i Croatia u Cavtatu). Za vrijeme svog kuharskog mandata na tim pozicijama uspješno je implementirao u ponudu hotelske kuhinje svoja znanja, vještine i inovativne koncepte, preoblikovajući i unapredivši postojeće jelovnike i istovremeno educirajući mlade kuhare s kojima je imao prilike raditi.

Zdravko Perić jedan je od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne pariške akademije Le Cordon Bleu i jedne od najpoznatijih kulinarskih akademija na svijetu, a od ožujka 2012. godine svoja kulinarska umijeća svakodnevno prezentira kao glavni chef kuhinje splitskog Le Méridien Lav hotela. Otkako je Zdravko dio njihovog tima, hotel je dobio mnogobrojne pohvale upravo gostiju koji su već imali prilike uživati u njegovim delicijama, što je ovom hotelu bila samo još jedna potvrda odličnog odabira u tim ovog vrhunskog majstora.

10 gastro zapovijedi Zdravka Perića

  1. Uvijek probati nešto novo
  2. Zdravi sastojci
  3. Svježe je bolje
  4. Doručak je najvažniji obrok u danu
  5. Ne ustručavati se u žudnji
  6. Mijenjati restorane
  7. Razumjeti ‘potrebnu količinu’
  8. Piće zbog zdravlja
  9. Održiva poljoprivreda i proizvodnja
  10. Začinske trave

 

 

Komentirajte