Naslovnica Izdvojeno Laburisti pozivaju sisačke političare na “konstruktivno djelovanje u interesu grada”

Laburisti pozivaju sisačke političare na “konstruktivno djelovanje u interesu grada”

Ivica Rendulić

Potaknuti trenutačnim zapletom na političkoj sceni Grada, “u kojem grad i građani postaju taoci osobnih taština izabranih predstavnika na lokalnoj političkoj sceni”, sisački laburisti upozorili su “kako će aktualna preslagivanja unutar gradskog Vijeća te već pokazani, kao i najavljeni potezi, blokirati i opteretiti ionako tešku situaciju, donijeti nepotrebne financijske izdatke te neće riješiti ni jedan životni problem u Sisku.”

Na tiskovnoj konferenciji pozvali su sve na lokalnoj političkoj sceni, “kako izvršnu vlast tako i izabrane vijećnike, a osobito predsjednika Gradskog vijeća na veću spremnost za konstruktivno djelovanje u interesu Grada jer je to smisao naših mandata. Tvrdoglavost i sujeta ne poboljšavaju atmosferu i ne donose pozitivne rezultate, a grad hrvatskih pobjeda, na žalost, sve više postaje grad podjela, na štetu svih naših sugrađanki i sugrađana.”

“Preuzimanje mjesta predsjednika Gradskog vijeća sa sobom nosi odgovornost, ali i obavezu poznavanja propisane procedure što sada nije slučaj. Tako je na prošloj sjednici došlo do teških propusta koji su doveli do nezakonitosti u radu Gradskog vijeća jer je Odluku o poništenju Odluke o ustroju upravnih odjela poništio Ured državne uprave, što dovodi u pitanje i ozbiljnost rada predstavničkog tijela. Na taj način nepotrebno se gubi dragocjeno vrijeme za konkretne pomake. Mi, sisački laburisti nastavit ćemo se zalagati za rješavanje komunalnih problema i stvarnih poteškoća s kojima se naši sugrađani svakodnevno susreću. Pozivamo na spuštanje tenzija i pronalaženje najboljih rješenja kroz korektno, odgovorno i učinkovito komuniciranje, kako predstavnika političkih opcija u Gradskom vijeću, tako i predstavnika izvršne vlasti, a u interesu grada Siska i svih naših sugrađanki i sugrađana.” – ističu sisački Laburisti.

Čelnik ogranka u Sisku Ivica Rendulić prokomentirao je i najavljenu njegovu smjenu s funkcije potpredsjendika Vijeća koju su zatražili 13 vijećnika HDZ-a, HSS-a, HSP AS, HSLS-a i HSP-a.

“Rekli su nam tko nije s nama, taj je protiv nas, pa je vjerojatno i to povod prijedloga za razrješenje, na što ću predati prigovor” – kazao je Rendulić.

 

Komentirajte