Naslovnica Izdvojeno HDZ pozvao županicu na ostavku, ona odgovara “Niste me Vi postavili ni...

HDZ pozvao županicu na ostavku, ona odgovara “Niste me Vi postavili ni birali”

HDZ Sisačko-moslavačke županije pozvao je u ponedjeljek  županicu Marinu Lovrić Merzel da podnese ostavku.

“ostavkom bi pokazala barem malo odgovornosti na svoje bahate poteze. Znamo da će se braniti s riječima da je na mjesto županice došla izborima, ali znamo kako je vođena njena skupocjena kampanja i čijim novcem”  – rekao je Ivo Žinić, povjerenik županijske organizacije HDZ-a dodavši i kako je licemjerno govoriti da joj je skup automobil nužan zbog sigurnosti.

“Koja je to sigurnost koju imaju naši građani koji svakodnevno putuju u Zagreb na posao? Koja je to sigurnost djece koja putuju u škole neasfaltiranim cestama? Jesu li oni manje bitni? Županica kupuje automobil od gotovo pola milijuna kuna, a nema novac za druge stvari poput izgradnje nasipa u Svinjičkom? Hoće li županica iz svog automobila dijeliti gumene čizme mještanima kada opet bude poplava?  – upitao je Žinić. Podsjetio je i na to kako je HDZ nedavno predao dokumentaciju o njenoj sumnjivoj imovini USKOK-u, DORH-u, od kojih nisu dobili niti informaciju je li istraga pokrenuta, dok se s druge strane Marina Lovrić Merzel hvali kako već zna ishod istrage.

Marina Lovrić Merzel odgovorila je HDZ-u da ne misli dati ostavku.

“Nije me HDZ na ovo mjesto postavio niti me on izabrao. A moji su birači mene birali već tri puta, rekla je županica komentirajući zahtjev HDZ-a. Osvrnula se i na subotnje prosvjede.

“Poštujem građane, poštujem pravo  na prosvjede i pravo na mišljenje. Prosvjedi su uobičajeno i normalno ponašanje u demokratskoj Hrvatskoj. U pogledu prosvjeda roditelji djece s posebnim potrebama imaju pravo uvijek na svoje mišljenje no da li su ovaj put bili izmanipulirani, ne znam. Naime, na prosvjedu je bilo i predstavnika nekih stranaka, tako da je to jednim dijelom bio i politički prosjved, kazala je županica.

Iznijela je i podatak o cijeni novog automobila. Rekla je da su zamijenili stari Audi A6 iz 2008. i dvije Toyote Avensis za novi AUDI A6 i dvije Škode, i time uštedjeli.

“Stari Audi košta je 540.000 kuna, a novi 433.000 kuna” , rekla je županica.

Podatak da je 2008., kada je nabavila tadašnji Audi A6, taj automobil prema njenim tadašnjim izjavama koštao 413.283. kuna, a rata leasinga 6888 kuna, komentirala je tečajnim razlikama.

“Do danas je taj stari Audi A6 poskupio na 540.000 kuna, rekla je županica, dodavši da je ipak moguće da i sadašnji novi Audi A6, koji košta u startu 433.000 kuna, također poskupi.

Inače, proračunska stavka “Prijevozna sredstva” zadnjih godina je u županijskom proračunu rasla. 2011. je bila 222.900 kuna, 2012. 363.748 kuna, a plan je za ovu godinu čak 666.499 kuna, no rebalansom je i lani smanjena prvotna predviđena stavka.

Komentirajte