Naslovnica Izdvojeno Zagrebačka se “konzervira” do proljeća, a umjesto autoceste za Sisak ide brza...

Zagrebačka se “konzervira” do proljeća, a umjesto autoceste za Sisak ide brza cesta

Do sredine studenog radovi bi na Zagrebačkoj ulici u Sisku, što se tiče ovogodišnje građevinske sezone, trebali stati. Ukoliko vremenski uvjeti budu pogodni možda se i produže još koji tjedan. Gradilište će se konzervirati i bit će sigurno uspostavljen promet na dvije prometne trake, bez zaobilaznica, a do tada bi trebao biti završen kružni tok na izlazu sa Novog mosta. U ožujku bi radovi trebali biti nastavljeni, a prema prvotnom roku rekonstrukcija 1,4 kilometra ceste trebala bi biti gotova do kraja svibnja.

No, svima je jasno da će prava funkcija četverotračne Zagrebačke ulice biti usostavljena tek sa spojem na novi Odranski most jer sadašnji će biti usko prometno grlo.

U županiji najavljuju kako će iduće godine biti raspisan natječaj za gradnju novog Odranskog mosta, a projekt bi trebao biti “težak” više od 50 milijuna kuna. Radovi na mostu bi ipak počeli tek kad se sadašnji na Zagrebačkoj ulici završe.

Podsjetimo novi Odranski most bio je u planu gradnje autoceste od Zagreba do Siska, koja je po prvotnim rokovima odavno trebala biti gotova. Tako je i odavno trebao biti izgrađen Odranski most, pa je logično da se tek tada gradila Zagrebačka. No, nedavno se odustalo od gradnje nastavka autoceste Lekenik-Sisak. Točnije definitivno se odustalo od dionice Žažina-Sisak koja će sigurno biti brza cesta.

Naime, autocesta će se graditi do Žažine gdje će nastavak čekati neka bolja vremena kao možebitni dio buduće autoceste Zagreb-BiH.
Hrvatske autoceste su prezadužene i novca za završetak radova nemaju, no od 2009. godine imaju potpisan ugovor sa Strabagom za gradnju dionice autoceste Žažina-Sisak vrijedan više od 300 milijuna kuna.

Sada im prijeti visoka penalizacija zbog nepoštivanja potpisanog ugovora. Kako doznajemo prijedlog je Strabaga da izgrade, za cifru manju nego bi, po njima, bila penalizacija, brzu cestu od Žažine do Siska što se čini dobra opcija za državni budžet. Projekt bi od HAC-a preuzele Hrvatske ceste, koje su likvidnije pa bi i gradnja mogla prije početi.

Komentirajte