Naslovnica Izdvojeno Raspušten županijski, sisački i petrinjski BUZ, a čelnici izbačeni iz stranke

Raspušten županijski, sisački i petrinjski BUZ, a čelnici izbačeni iz stranke

Nakon što je čelnica županijskog ogranka Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Sabina Ferderber odmah nakon izbora u lipnju napustila HDZ, HSS i HSP AS, s kojima je bila na koalicijskoj listi, i prešla SDP-ovoj koaliciji nagrađena je bila mjestom potpredsjednice Županijske skupštine.

Ovaj tjedan je, za takav postupak, od središnjice svoje stranke nagrađena izbacivanjem iz BUZ-a, te raspuštanjem cijelog županijskog ogranka. Raspušten je i petrinjski BUZ čiji se čelnik Tihomir Radoš također priklonio suprotnom bloku te sisački BUZ čiji je predsjednik ogranka Boris Mioković nedavno imenovan u Upravno vijeće županijskog Zavoda za prostorno uređenje. Obojica čelnika isključena su i iz stranke.

– Ovi su se pojedinci grubo ogriješili o Statut BUZ-a na način da su mimo službeno donesenih odluka na stranačkim tijelima postupili suprotno čime su učinili u političkom smislu nepopravljivu štetu za BUZ u Sisačko-moslavačkoj županiji, rekao je predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, Milivoj Špika.

Nakon što je već isključena priopćenjem je reagirala i sama Sabina Ferderber, u kojem navodi da ona sama istupa iz BUZ-a.

– Predsjednik Milivoj Šipka nije našao ni vremena ni načina posjetiti gotovo ni jednu svoju gradsku i općinsku organizaciju, iako je više puta pozivan, kako s moje strane, tako i s terena. Dodajmo tome da su predstavnici BUZ-a, iako je bilo dogovoreno posve drugačije, jednostavno bili zapostavljeni na svim koalicijskim listama, pojasnila je Sabina Ferderber svoje viđenje problema u stranci dodavši kako je o svojoj namjeri da prihvati kandidaturu SDP-a za potpredsjednicu Skupštine informirala većinu članstva.

Za povjerenika Županijske organizacije BUZ-a Sisačko-moslavačke županije imenovan je Ivica Rakić iz Siska, dok će, kako donajemo, Sabina Ferderber karijeru nastaviti u drugoj političkoj stranci. Do sada je već bila u Stranci umirovljenika.

Komentirajte