Naslovnica Vijesti SMŽ Zapljena 805,5 grama marihuane

Zapljena 805,5 grama marihuane

U petak, 11. listopada u noćnim satima, na parkiralištu stambene zgrade u Popovači policijski službenici Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave i Policijske postaje Kutina, u neovlaštenom posjedu marihuane su zatekli 19-godišnjeg mladića s područja  Popovače. Mladić je uhićen, a kod njega je pronađeno i oduzeto ukupno 28,2 grama marihuane, raspoređene u 8 paketića i namijenjene daljnjoj prodaji, te novac stečen prodajom droge.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je 19-godišnjak tog dana tijekom poslijepodneva na području Popovače izvršio tri prodaje  droge jednoj maloljetnoj osobi i dvjema mlađim punoljetnicima te je protiv njega podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Sisku zbog počinjenja tri kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i jednog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija na adresi stanovanja jednog od mlađih punoljetnika koji je navedenu drogu kupio od osumnjičenika, pronađeno je i oduzeto ukupno 23,8 grama marihuane te je protiv njega podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu Kutina zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja nad osumnjičenim 19-godišnjakom došlo se do opravdane sumnje da je on marihuanu kupio od 19-godišnjaka s područja Ivanić Grada, a u istu vezu se dovodio i 20-godišnjak, također s područja Ivanić Grada. Prikupljene obavijesti su dostavljene Policijskoj postaji Ivanić Grad čiji su policijski službenici u subotu, 12. listopada, temeljem naloga Županijskog suda Velika Gorica, obavili pretragu doma i drugih prostorija kod osumnjičenih osoba. Kod 19-godišnjaka je pronađeno i  oduzeto 750 grama marihuane, dok je pretragom doma i drugih prostorija kod 20-godišnjaka pronađeno i oduzeto 3,5 grama marihuane. Oba osumnjičenika s područja Ivanić Grada su predana pritvorskom nadzorniku u Zagrebu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190 st.2 KZ-a.

U zajedničkom postupanju policijskih službenika ove Policijske uprave i Policijske postaje Ivanić Grad ukupno je zaplijenjeno 805,5 grama marihuane, čija veleprodajna vrijednost je procijenjena na oko deset tisuća kuna, dok se maloprodajna vrijednost procjenjuje na oko 80 tisuća kuna.

Komentirajte