Naslovnica Sport Baseball U Sisku “Sjever” pobijedio “Jug”

U Sisku “Sjever” pobijedio “Jug”

Na igralištu BK Sisak storksa u Vrbini, pod pokroviteljstvom Grada Siska, odigrana je prva baseball all stars utakmica između ekipa “Sjevera” i “Juga”. U susretu su participirali i Siščani: Igor Roksa, Mario Đeferović, Alen Mahač i Luka Brkašić iz BK “Sisak Storks”, boreći se na strani “Juga”.

U ekipi “Sjevera” nastupili su igrači iz BK “Vindija” – Varaždin, BK “Zagreb”, BK “Novi Zagreb” i BK “Medvednica” iz Zagreba, a selektor (menadžer) ekipe je bio Aleksandar Bekić iz “Vindije”. Za “Jug” nastupili su igrači iz BK “Olimpija”- Karlovac, BK “Nada” – Split, BK “Donat” – Zadar i BK “Sisak storks”, a menadžer ekipe bio je Kruno Karin iz BK “Olimpija”.

Početak utakmice, koju je sudio Tomislav Ozimec – Fitz iz Zagreba, označio je bacanjem prve loptice Marko Krička, zamjenik gradonačelnice Siska Kristine Ikić – Baniček.
Utakmica je sve do 6. ininga (izmjene) bila bez bodova zahvaljujući odličnim bacanjima pitchera obje selekcije. U 6. napadu ekipa “Sjevera” osvaja 3 boda, a ekipa “Juga” tek u svom 8. napadu uspijeva osvojiti 1 bod. Do kraja utakmice taj se rezultat nije mijenjao pa je ekipi “Sjevera” pripala titula pobjednika 1. All star dvoboja. Za najboljeg igrača utakmice (MVP) proglašen je Matija Grofelnik iz BK “Zagreb”.

Uoči All star susreta održano je i natjecanje u Home run derbiju. Pobjedu je u pripretavanju odnio Slobodan Galeš iz BK “Olimpija”. Inače, u to je natjecanje svaki klub dao jednog predstavnika, a BK “Sisak” predstavljao je Igor Roksa koji nije uspio proći u drugi krug.

Pehare pobjednicima na ovom povijesnom baseball susretu dodijelio je predsjednik HBS-a Osvaldo Vavra.

Komentirajte