Naslovnica Izdvojeno Direktora I.G.M. Turopolje sumnjiči se za uzimanje 1,3 milijuna kuna bez pokrića

Direktora I.G.M. Turopolje sumnjiči se za uzimanje 1,3 milijuna kuna bez pokrića

Slučaj prodaje Cesta Sisak dobio je novi zaplet. Naime, službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave Sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad osnivačem i direktorom tvrtke I.G.M. Turopolje koja je kupila Ceste Sisak, Silviom Kobeščakom (35), a koji je ujedno bio i predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak, nakon preuzimanja tvrtke od županije.

Prilikom istrage utvrđeno je da je Kobeščak od početka 2011. pa do 30. rujna 2012. sa žiro računa tvrtke I.G.M. Turopolje u više navrata podigao milijun i 323 tisuće kuna, a za koje nije imao pokrića u dokumentaciji kojom bi opravdao podizanje gotovine. Također je i utvrđeno da je izradio nesitinitu odluku upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom te ju u veljači ove godine predao predao u Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji s ciljem izdavanja ugovora o osnivanju prava služnosti na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu, na osnovi čega je donesena odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za eksploataciju građevnog pijeska i šljunka.
Zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave policija je Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela posebno izvješće.

kako doznajemo riječ je o šjunčari Vukovina, za čijus  eeksploataciju natjecao I.G.M. Turopolje.

Od ožujka tvrtku I.G.M. Turopolje više ne vodi Slivio Kobeščak nego Branko Jelekovac, a u upravu se uključio i vlasnik Željko Žužić. Tvrtka je u neprekidnoj blokadi od 09. studenog 2012. godine pa nije jasno kako otplaćuje obveze kredita s kojim su kupili Ceste Sisak i kako uopće posluju već godinu dana s blokiranim računom. Podsjetimo, IG.M. Turopolje je kupio Ceste Sisak od županije za 20 milijuna kuna. Samo lani Županija je Cestama Sisak omogućila poslove u vrijednosti od 44, 2 milijuna kuna.

Komentirajte