9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

U Dječjoj knjižnici promocija kampanje “Čitaj mi!”

Datum:

Marketing

UNICEF-ovo istraživanje je pokazalo da četiri posto jednogodišnjaka, dva posto trogodišnjaka i jedan posto šestogodišnjaka u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu. To znači da tisuće djece nemaju pristupa ranom čitanju i razvijanju rane pismenosti. Za obitelji s nižim primanjima, slikovnice su često nedostupne. Zato nam je cilj kampanjom Čitaj mi obuhvatiti sve roditelje i djecu, a čitanje učiniti bliskom navikom roditelja i djece za koju je dovoljno izdvojiti već 15 minuta dnevno. Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak uključuje se u ovu kampanju dijeljenjem plakata, promotivnih letaka za roditelje, čitanjem priča u Knjižnici i gostovanjima izvan Knjižnice.

PROGRAM

30.09.2013. / 11.00 / Dječji odjel – Igraonica / Čitaj mi u Igraonici!
Polaznike Igraonice dočekat će košare pune slikovnica i knjiga koje će slobodno birati i listati, a zatim i čitati uz pomoć roditelja, baka, djedova, braće ili sestara.

30.09.2013. / 13.00 / Dječji odjel – Dom zdravlja Sisak / Čitaj mi kod liječnika!
Knjižničarke Dječjeg odjela posjetit će pedijatrijsku čekaonicu u Domu zdravlja Sisak s košarama punim slikovnica i knjiga te promotivnih letaka koji predstavljaju kampanju Čitaj mi. Roditelje će informirati o kampanji, a djecu upoznati sa slikovnicama i knjigama iz knjižničnih košara.

02.10.2013. / 11.00 / Dječji odjel – Odjel Pedijatrije Opće bolnice dr. Ivo Pedišić / Čitaj mi u bolnici!
Knjižničarke Dječjeg odjela posjetit će Odjel Pedijatrije Opće bolnice dr. Ivo Pedišić s košarama punim slikovnica i knjiga te promotivnih letaka koji predstavljaju kampanju Čitaj mi. Roditelje će informirati o kampanji, a djecu upoznati sa slikovnicama i knjigama iz knjižničnih košara.

03.10.2013. / 14.00 / Dječji odjel – Dom zdravlja Sisak / Čitaj mi kod liječnika!
Knjižničarke Dječjeg odjela posjetit će pedijatrijsku čekaonicu u Domu zdravlja Sisak s košarama punim slikovnica i knjiga te promotivnih letaka koji predstavljaju kampanju Čitaj mi. Roditelje će informirati o kampanji, a djecu upoznati sa slikovnicama i knjigama iz knjižničnih košara.

04.10.2013. / 11.00 i 12.00 / Dječji odjel / Čitaj mi u knjižnici!
Svim zainteresiranim roditeljima knjižničarke Dječjeg odjela predstavit će internetsku stranicu www.citajmi.info na kojoj mogu pronaći mnogo korisnih informacija, savjeta i preporuka o ranom čitanju djeci.
Knjižnicu će posjetiti učenici trećih razreda OŠ Komarevo. Za njih će biti organizirana radionica Čudnovate dramske zgode kojoj će ih knjižničarke dramskom igrom i čitanjem naglas potaknuti na čitanje ovog lektirnog djela.

Možda vas zanima...

Slikarica Marijana Petrović Mikulić sudjeluje na izložbi u Dubrovniku

Slikarica Marijana Petrović Mikulić sudjelovala je u žiriranoj izložbi...

Sljedeća Stihovnica Siska je u ponedjeljak u Sisku

Sljedeća Stihovnica Siska Matice hrvatske na rasporedu je u...

Rad sisačke umjetnice Ivane Tkalčić uvršten je u Zbirku Europskog parlamenta

Rad sisačke umjetnice Ivane Tkalčić, prošlogodišnje dobitnice pohvale Grada...

Predavanje „Stanovnici antičke Siscije“ u Gradskom muzeju Sisak

Ovaj četvrtak predstoji nam posljednje predavanje iz ciklusa predavanja...