20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

U subotu utrka solarnih automobila u Sisku

Datum:

Marketing

solarni automobil tehnicka skola sisakTehnička škola Sisak nositelj je projekta SOELA – solarni električni automobil financiranog sredstvima Europske unije. Tijekom nastavne godine u svakoj od 5 škola partnera osmišljen je, projektiran i izrađen po jedan solarni električni automobil od zadanih potpuno istih dijelova u okviru praktične nastave učenika.

Utrka solarnih električnih automobila će se održati u subotu 14. rujna 2013. Program započinje u 10.00 sati u Hotelu Panonija u Sisku.

Javnosti će biti predstavljeni solarni električni automobili koje su izradili učenici 5 hrvatskih strukovnih škola (Tehnička škola Sisak, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Tehnička škola Kutina, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Elektrotehnička i prometna škola Osijek), organizirat će se promotivne vožnje električnog automobila Tehničke škole Sisak, održat će se utrka, a u nedjelju će se dodijeliti nagrade i priznanja sudionicima u Projektu.

Start utrke je u 11 sati. a trajat će do 13 sati. Od 15 do 17 sati bit će održano javno razgledavanje solarnih električnih automobila te promotivna vožnja solarnog električnog automobila Tehničke škole Sisak. U subotu, 14. rujna, u vremenu od 11.00 do 13.00 sati privremeno se zatvara za promet nerazvrstana cesta 3205 od raskrižja s cestom Topolovac-Preloscica do raskrižja s državnom cestom D-36 za vrijeme održavanja utrke solarnih električnih automobila. Promet će biti preusmjeren obilaznim cestovnim pravcima.

FOTO: http://ps-portal.eu/

solarni automobil tehnicka skola sisak1

- Marketing -

Možda vas zanima...

Nagrađeni sisački učenici s najboljim rezultatima na državnim natjecanjima

Za učenike koji su postigli izvrsne rezultate na državnim...

Čak 32% više učenika u sisačkom Ljetnom boravku

U ponedjeljak, 24. lipnja, ponovo u Sisku kreće u...

Sisak će dobiti novih 400 mjesta u vrtićima

Završena je izgradnja i krenulo je uređenje okoliša novog...