Naslovnica Vijesti Kultura Članovi Foto kluba Siscia obscura predstavili se u Eisenstadtu

Članovi Foto kluba Siscia obscura predstavili se u Eisenstadtu

Ovaj vikend, točnije od 6.-8. rujna 2013., osam je članova Foto kluba Siscia obscura, na čelu s predsjednikom  Miroslavom Arbutinom, prisustvovali svečanom obilježavanju 30. godišnjice osnutka prijateljskog fotokluba iz Eisenstadta- Fotokreis Eisenstadt.

Osim s Foto klubom Siscia obscura, Fotokreis Eisenstadt je prijateljski klub i s Fotoklubom Zagreb i Fotokunstkreis Sopron iz Mađarske. Ovu su obljetnicu odlučili obilježiti s prijateljskim klubovima, predstavljajući fotografije njihovih članova u prostoru gradske vjećnice Eisenstadta. Foto klub Siscia obscura je predstavio 22 svoja člana kroz 40 fotografija,  a domaćini su svoju izložbu postavili u prodavaonicama uz pješačku zonu.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Eisenstadta, Thomas Steiner koji je tom prigodom pozdravio suradnju foto klubova i iskazao svoje zadovoljstvo ovakvim projektima. Okupljene je pozdravila i predsjednica fotokluba Eisenstadt Hedda Pflagner. Predsjednik foto kluba Siscia Obscura Miroslav Arbutina – Arbe također je održao govor u kojem je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, kao i dobroj organizaciji cijelog projekta i gradu Sisku na pokroviteljstvu ovoga putovanja, te izrazio nadu za daljnju suradnju. Izložba će biti otvorena u gradskoj vjećnici do 30.9.2013.

Osim toga , domaćini su pripremili i foto-video radionicu za članove prijateljskih klubova pod nazivom “Naš pogled na Željezno i okolicu”. Na toj radionici su polaznici, podjeljeni u parove, Maja Damjanović-Hrvoje Mareković i Diana Didulica-Mladen Cukor, prvo fotografirali grad Željezno i okolicu, a zatim napravili multimedijalnu prezentaciju kojom su dočarali svoj doživljaj Željezna. Multimedijalne prezentacije sui prikazane na video zidovima u ponedjeljak 9. rujna u pješačkoj zoni.

Osim ove višegodišnje, produktivne suradnje sa fotoklubom iz Eisenstadta, Foto klub Siscia obscura i Foto galerija Siscia obscura nastavljaju suradnju i s Fotoclubom CDA Graz povodom 130 godina njihovog postojanja.

Komentirajte