Naslovnica Izdvojeno Raspisan natječaj za poticaje u poljoprivredi

Raspisan natječaj za poticaje u poljoprivredi

Natječaj za dodjelu poticaja u poljoprivredi u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2013. godinu objavljen je 3. rujna 2013. godine u Večernjem listu i na web stranici Sisačko-moslavačke županije.

Jedna od petnaest objavljenih poticajnih mjera je  Poticaj za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata za poljoprivrednu namjenu kao što je županica Marina Lovrić Merzel i najavila.

Sisačko–moslavačka županija sufinancirat će dio troškova za izradu tehničke dokumentacije za legalizaciju objekata za poljoprivrednu namjenu u iznosu do 70% troškova legalizacije bespravno izgrađenih objekata za poljoprivrednu namjenu, a u najvišem iznosu 5.000,00 kuna. Ostale poticajne mjere koje će Sisačko-moslavačka županija poljoprivrednim gospodarstvima poticati jesu sljedeće: Poticaji za podizanje novih višegodišnjih nasada, Poticaji u ratarstvu,  Poticaji za proizvodnju ljekovitog bilja,  Poticanje osiguranja poljoprivredne proizvodnje, Poticaji za nabavu i postavljanje zaštitnih mreža trajnih nasada, Poticanje izgradnje plastenika i staklenika, Poticanje nabave i postavljanja sustava za navodnjavanje, Poticanje kapitalnih ulaganja u preradi poljoprivrednih proizvoda, Poticanje pčelarske proizvodnje, Poticaj za ekološku poljoprivrednu proizvodnju,  Poticanje okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta, Poticaj za nabavu rasplodnog materijala u sustavu
krava-tele,  Poticanje vlastitog  uzgoja junica i Poticaj za očuvanje izvornih i zaštićenih.

Zahtjevi za poticaj se podnose Sisačko-moslavačkoj županiji, Upravni odjel za poljoprivredu,
šumarstvo i vodno gospodarstvo, S. i A. Radića 36, 44 200 Sisak osobno ili poštom.

Obrasci Zahtjeva za poticaje su dostupni i na web stanici  www.smz.hr, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije na brojeve telefona 550-215, 550-240 i 550-120.

Natječaj je otvoren do 31. listopada 2013. godine.

Komentirajte