Naslovnica Sport Ostali sportovi Mariu Vavri bronca na Europskom Field prvenstvu streličara

Mariu Vavri bronca na Europskom Field prvenstvu streličara

U Italiji se od 27.do 31. kolovoza održavalo Europsko  prvenstvo u  Field streličarstvu na kojoj je sudjelovao streličar SK Siscia Mario Vavro u konkurenciji juniora sa složenim lukom te je osvojio brončanu medalju.

Natjecanje je počelo 27.08.2013.  odličnim nastupom na 24 mete nepoznatih udaljenosti.  Postigao je 408 krugova i prvo mjesto. U nastavaku kvalifikacija na 24 mete  poznatih udaljenosti  pogodio je 389 krugova .Sa ukupno pogođenih 797  krugova ušao je u eliminacije kao četvrti.

U nastavku eliminacijskog dijela  natjecanja za osam koji prolaze dalje Vavro je rezultatom 197 zauzeo treće mjesto i osigurao prolaz. Za prolaz u četiri s rezultatom 132 kruga ponovo je bio treći. U subotu 31.08.2013. u polufinalu se sastao  sa švedskim streličarom Carlssonom. U neizvjesnom meču do kraja 63:63 odlučivala je jedna strijela u shoot offu. Oba streličara pogodili su peticu, ali je Carlsson bio 5 mm bliži centru.

U borbi za treće mjesto Vavro je pucao protiv Belgijanca Domanskog i nije propustio priliku da stane na postolje sa brončanim odličjem.Završio je pobijedivši rezultatom 68 :63.Nakon titule europskog dvoranskog prvaka još jedna europska medalja  u 2013.godini i nada za osvajanjem medalje na Svjetskom prvenstvu na koje ovih dana Vavro odlazi.

Komentirajte