13 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Ženski košarkaški klub Lovrekice obogatio sportski život grada Petrinje

Datum:

Marketing

Petrinja je od ove jeseni bogatija za još jednu sportsku udrugu, Ženski košarkaški klub Lovrekice, osnovan u lipnju ove godine. Sve je počelo u dvorani Osnovne škole Mate Lovraka, u sklopu rada školskog športskog društva, početkom prošle školske godine. Imajući to na umu i s obzirom da je sv. Lovro zaštitnik  Petrinje, ime kluba se samo po sebi nametnulo – Lovrekice. Lovrekice su jedini isključivo ženski košarkaški klub u županiji, što dodatno ističe Petrinju kao sportski grad.

„Zahvaljujem se KK Zagrebu na čelu s direktorom g. Božanićem i teti Vlasti  (Vlasta Mađarac), uz čiju pomoć i donaciju koševa su stvoreni preduvjeti za stvaranje kluba, te im stoga još jednom upućujem neizmjerno hvala na svemu.  Također, zahvaljujem se i  KK Cedeviti, g. Novoselu i g. Kanceljaku, koji su protekle sezone pomogli s košarkaškim dresovima i sudjelovali u drugim akcijama animacije djece prema sportu.“ – rekao je Ivan Boras, začetnik osnutka ovog kluba.

Najveći dio treninga tokom sezone će se održavati u dvorani OŠ Mate Lovraka, dvorani koja je kroz svoju skromnost izuzetno motivirajuća i potiče na izvrsnost. Dvorana je proteklih nekoliko godina ugostila nekoliko vrsnih sportaša  – Lovro Mazalin, Renata Šašak, Dario Šarić, Lisa Stublić, Mario Valentić, Filip Ude, Vladan Alanović, Gordan Kožulj, Željka Šaban.  Dvorana će i dalje kroz pozitivne sportske priče privlačiti vrhunske sportaše te dati doprinos lokalnoj zajednici u usmjeravanju djece u  život bogat sportskim sadržajima, a možda i dodatno potaknuti i ubrzati rješavanje pitanja neadekvatne sportske infrastrukture u gradu s kojom se nose gradski klubovi.

U narednoj sezoni plan je igrati mini ligu s košarkašicama iz KK Siska, mlađe kadetsku ligu u organizaciji KSZ-a, mini ligu škola košarke u Zagrebu, te otvoreno prvenstvo Hrvatske – U12.

Sezona 2013./2014. počinje u ponedjeljak 19. kolovoza. Treninzi će se do početka nastave održavati svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro u dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a nakon toga prema dogovoru. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 091 951 2225. Ovim putem pozivaju sve djevojke 2001.,2002.,2003. i 2004.  godišta da se priključe  treninzima.

Možda vas zanima...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...