Naslovnica Sport Košarka Ženski košarkaški klub Lovrekice obogatio sportski život grada Petrinje

Ženski košarkaški klub Lovrekice obogatio sportski život grada Petrinje

Petrinja je od ove jeseni bogatija za još jednu sportsku udrugu, Ženski košarkaški klub Lovrekice, osnovan u lipnju ove godine. Sve je počelo u dvorani Osnovne škole Mate Lovraka, u sklopu rada školskog športskog društva, početkom prošle školske godine. Imajući to na umu i s obzirom da je sv. Lovro zaštitnik  Petrinje, ime kluba se samo po sebi nametnulo – Lovrekice. Lovrekice su jedini isključivo ženski košarkaški klub u županiji, što dodatno ističe Petrinju kao sportski grad.

„Zahvaljujem se KK Zagrebu na čelu s direktorom g. Božanićem i teti Vlasti  (Vlasta Mađarac), uz čiju pomoć i donaciju koševa su stvoreni preduvjeti za stvaranje kluba, te im stoga još jednom upućujem neizmjerno hvala na svemu.  Također, zahvaljujem se i  KK Cedeviti, g. Novoselu i g. Kanceljaku, koji su protekle sezone pomogli s košarkaškim dresovima i sudjelovali u drugim akcijama animacije djece prema sportu.“ – rekao je Ivan Boras, začetnik osnutka ovog kluba.

Najveći dio treninga tokom sezone će se održavati u dvorani OŠ Mate Lovraka, dvorani koja je kroz svoju skromnost izuzetno motivirajuća i potiče na izvrsnost. Dvorana je proteklih nekoliko godina ugostila nekoliko vrsnih sportaša  – Lovro Mazalin, Renata Šašak, Dario Šarić, Lisa Stublić, Mario Valentić, Filip Ude, Vladan Alanović, Gordan Kožulj, Željka Šaban.  Dvorana će i dalje kroz pozitivne sportske priče privlačiti vrhunske sportaše te dati doprinos lokalnoj zajednici u usmjeravanju djece u  život bogat sportskim sadržajima, a možda i dodatno potaknuti i ubrzati rješavanje pitanja neadekvatne sportske infrastrukture u gradu s kojom se nose gradski klubovi.

U narednoj sezoni plan je igrati mini ligu s košarkašicama iz KK Siska, mlađe kadetsku ligu u organizaciji KSZ-a, mini ligu škola košarke u Zagrebu, te otvoreno prvenstvo Hrvatske – U12.

Sezona 2013./2014. počinje u ponedjeljak 19. kolovoza. Treninzi će se do početka nastave održavati svakim radnim danom od 8 do 10 ujutro u dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a nakon toga prema dogovoru. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 091 951 2225. Ovim putem pozivaju sve djevojke 2001.,2002.,2003. i 2004.  godišta da se priključe  treninzima.

Komentirajte