Naslovnica Vijesti Kultura Izložba “Gradovi, odrazi” u Gradskoj galeriji Striegl

Izložba “Gradovi, odrazi” u Gradskoj galeriji Striegl

Gradska galerija Striegl organizira izložbu Hrvoja Malovca “Gradovi, odrazi”  čije će otvorenje biti u srijedu 14. kolovoza 2013. godine s početkom u 20,00 sati u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, Rimska 11, Sisak. Izložba se može razgledati do 31. kolovoza.

O izložbi:

Svake godine Gradska galerija Striegl raspisuje poziv umjetnicima za izlaganje, te na temelju pristiglih prijava galerijski savjet izabire tri izložbe koje će biti predstavljene u Sisku. Izabrane izložbe imaju za cilj predstaviti, afirmirati i valorizirati suvremeno umjetničko stvaralaštvo.
Nakon izložbe mlade zagrebačke slikarice Vanje Trobić pod nazivom ‘’Mjesta moći/ S onu stranu zbilje’’ i izložbe splitskog grafičara Slobodana Tomića pod nazivom ‘’Ritam zločina’’ slijedi izložba zagrebačkog akademskog slikara mlađe generacije Hrvoja Malovca pod nazivom ‘’Gradovi, odrazi’’.

Sve tri izabrane izložbe sufinancirane su od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske kroz program javnih potreba u kulturi za 2013. godinu.

Izložba Hrvoja Malovca posljednja je izložba u sklopu ljetnog izložbenog programa Gradske galerije Striegl i simbolički donosi atmosferu ljeta i mora u Sisak. Izložba će predstaviti najnovije radove Hrvoja Malovca, nastale tokom 2012. i 2013. godine, u kombiniranoj tehnici ulja na platnu, a koji za temu imaju grad viđen kroz suvremeni slikarski izraz. Hrvoje Malovec manipulira ‘klasičnim’ slikarskim motivima kao što su morske vedute i figure kupača i kupačica, ali na način da istovremeno stvara metaforičnu sliku suvremenog svijeta. Njegovi gradovi žive kroz odraze, tajanstvenost i neobičnu tišinu, a u tom zaustavljenom fragmentu vremena paralelnost iluzije i  realnosti otvara brojne mogućnosti za spoznaju i kritiku grada kao surogata čovjeka.

O umjetniku:

Hrvoje Malovec  je rođen 1978.godine u Zagrebu. 1998. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo. Tijekom studija prolazi kroz više klasa ( Josip Biffel,Nikola Koydl,Zlatko Kauzlarić Atač,Zlako Kesser). Diplomirao je 2002.godine u klasi profesora Eugena Kokota. Izlagao je samostalno u  zagrebačkoj galeriji Kontura 6.-31.svibanj 2011. Živi i radi u Zagrebu.

Komentirajte