Naslovnica Izdvojeno Grad Sisak subvencionira zamjenu stolarije, obnovu pročelja kuća i grijanje na pelete

Grad Sisak subvencionira zamjenu stolarije, obnovu pročelja kuća i grijanje na pelete

Grad Sisak, u suradnji i uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti, raspisuje natječaj za sufinanciranje Projekata povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Siska. Ukupna planirana vrijednost projekta je 1.500.000,00 kn, od čega je u Proračunu Grada Siska za 2013. godinu osigurano 150.000,00 kuna (10% sredstava ), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je 600.000,00 kn kroz dvije godine (40%), a preostalih 750.000,00 kn (50%) osigurati će sami korisnici.

Natječaj je otvoren do 30. kolovoza 2013.godine.

Prijave se dostavljaju osobno u pisarnici Grada Siska ili putem pošte u pisanom obliku, u zatvorenoj omotnici na adresu Grada Siska. Uvjeti koje podnositelji prijava moraju udovoljiti, potrebna dokumentacija kao i kriteriji za odabir prijava navedeni su u Natječaju i Pravilniku, a dodatna pojašnjenja mogu se dobiti na brojeve telefona 510-213 i 510-215.

Projektom se potiče građane Grada Siska na uređenje i obnovu pročelja svojih obiteljskih kuća uz dodatnu toplinsku izolaciju, zamjenu dotrajale stolarije energetski učinkovitijom te nabavu i ugradnju kotlova na pelete i pirolizu.

U sklopu mjera za sektor Zgradarstvo-mjerama 3, 4 i 6Akcijskog plana predviđeni su poticajigrađanima za poboljšanje energetske efikasnosti toplinske ovojnice, zamjenu vrata i prozora te kotlova za grijanje na stambenim objektima što je konačni cilj i predmetnog Natječaja

Detalje možete naći na ovom linku

http://www.sisak.hr/clanak_/15560/poticanje-usteda-u-obiteljskim-kucama

Komentirajte