Naslovnica Najave Najave za srijedu, 24. srpnja

Najave za srijedu, 24. srpnja

KUTINA – Udruga Hrvatskih tržnica organizator je projekta Certificirane seljačke tržnice i uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“. Gradska tržnica u Kutini, kao članica Udruge hrvatskih tržnica uključila se je u ovu akciju čiji je cilj olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima, uz jamstvo porijekla proizvoda. U procesu pripreme proizvođača za dobivanje odgovarajućeg certifikata o porijeklu proizvoda koje prodaju na tržnici 19 proizvođača je ispunilo propisane uvjete i ispunilo uvjete za dobivanje uvjerenja za uporabu oznake „Proizvodi Hrvatskog seljaka“. Svečano uručenje uvjerenja „Proizvodi hrvatskog seljaka“ certificiranim proizvođačima poljoprivrednih proizvoda održat ćemo na Gradskoj tržnici u Kutini, dana 24.07.2013. (srijeda) u 10 sati, u prisustvu predsjednika Udruge hrvatskih tržnica, gradonačelnika Grada Kutine, predstavnika županije, predstavnika tržnica – članica UHT-a, predstavnika proizvođača voća i povrća i drugih uzvanika.

SISAK – Potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije  Ivo Žinić održat će u Zgradi političkih stranaka, prostorije HDZ-a  (S. i A. Radića 20) konferenciju za novinare u srijedu, 24. srpnja 2013. godine u 10 sati.
Tema: „Zgrada Zavoda za hitnu medicinu u Sisku SDP-ova je afera Planinska! Zašto svi o tome šute?“

SISAK – Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, sa suradnicima, održat će u srijedu, 24. srpnja 2013. godine, u 12 sati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti nove direktore trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska. Konferencija za novinare održat će se u Velikom kabinetu Gradske vijećnice.

SISAK – U srijedu, 24. srpnja 2013. u 10,00 sati u Gradskom muzeju Sisak održat će se predstavljanje rezultata četvrtog Volonterskog kampa. Volonterski kamp ove je godine okupio osam studenata povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije i kulturne antropologije iz Zagreba, Petrinje i Siska. Sudjelovanje na kampu omogućilo je volonterima upoznavanje s praktičnim radom u muzejskoj ustanovi te stjecanje iskustva u terenskom radu za koje se nadamo da će koristiti u svom daljnjem obrazovanju i radu. U 10 dana trajanja kampa studenti su popisivali i obrađivali nematerijalnu baštinu na području Banovine, odnosno posebnosti predajne ostavštine bilo da su to pjesme, plesovi, priče, razne vještine, igre, nazivi i imena, govor, običaji svakodnevnog života ili specifičnosti životnog i godišnjeg ciklusa i drugo.

Komentirajte