Naslovnica Vijesti SMŽ U Sunji se okupila vatrogasna mladež županije

U Sunji se okupila vatrogasna mladež županije

U organizaciji Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije u nedjelju, 07. srpnja u Sunji je održano 19. županijsko vatrogasno natjecanje djece, od 6 do 12 godina i mladeži od 12 do 16 godina. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 124 vatrogasne desetine najmlađih članova vatrogasnih društava.
Vatrogasna zajednica Općine Sunja predvođena predsjednikom Nikolom Lončarevićem na ovom natjecanju, uspješno je obavila sve planirane zadatke organizacijske i operativne naravi. Ekipe prijemnih odbora natjecanja, pobrinule su se za identifikaciju svake desetine, te da s prekontroliranom i evidentiranom dokumentacijom u predviđenom rasporedu uđu na natjecateljski teren. U dinamičnom i razigranim mladenačkom natjecanju, djeca su izvela ukupno 166 vježbi rušenja meta mlazom vode s „brentačama“ , a desetine mladeži izvele su 82 vježbe s preprekama uz punjenje posude mlazom vode i 41 štafetnu utrku s preprekama. Sve izvedene vježbe pažljivo su pratile i ocjenjivale stručne sudačke ekipe predvođene glavnim kontrolorom Stjepanom Jurmanom. Sveukupnim natjecanjem rukovodio je predsjednik VZSM županije Mijo Brlečić s najbližim suradnicima. Nakon završenog natjecanja, sve desetine natjecatelja sa svojim voditeljima su postrojene u impozantan ešalon od oko 1350 mladih vatrogasnih članova, koje je srdačno pozdravio i na zalaganju im zahvalio predsjednik Mijo Brlečić. Predsjednik Brlečić pročitao je imena svih DVD-a prema osvojenom redoslijedu natjecateljske desetine, a najbolje tri desetine po kategorijama nagrađene su peharima.
Djeca ženske, od ukupno 22 desetine, pehare su osvojili: 1. mjesto DVD Okoli, 2. mjesto DVD Husain, 3. mjesto DVD Međurić.
Djeca muški, od ukupno 61 desetine, pehare su osvojili: 1. mjesto DVD Donja Vlahinička, 2. mjesto DVD Repušnica, 3. mjesto DVD Sela.
Mladež ženske, od ukupno 15 desetina, pehare su osvojili: 1. mjesto DVD Desno Trebarjevo, 2. mjesto DVD Mladost Sisak, 3. mjesto DVD Voloder.
Mladež muški, od ukupno 26 desetina, pehare su osvojili: 1. mjesto DVD Desno Trebarjevo. 2. mjesto DVD Mladost Sisak, 3. mjesto DVD Sisak.
Čestitke i pohvale za sudjelovanje i postignute rezultate, dobili su svi natjecatelji i njihovi voditelji od rukovodstva VZSM županije, a posebno su pohvaljene pobjedničke desetine i njihovi voditelji. Za dobro obavljene zadatke pohvale su dobili, domaćini natjecanja VZO Sunja, te suci i tehničko osoblje.
Ovom masovnošću vatrogasne djece i mladeži, organizirane od strane svojih DVD-a u natjecateljske desetine, pokazuje da vatrogasna društva na tom području dobro i aktivno rade, što daje visoku ocjenu organiziranosti i skrbi dobrovoljnog vatrogastva za svoj pomladak.

Veljko Đurić

Komentirajte