Naslovnica Najave Najave za srijedu, 10. srpnja

Najave za srijedu, 10. srpnja

SISAK – Svečanost obilježavanja provedbe projekta “Tehnička pomoć za obnovu i unaprjeđenje plovnog puta rijeke Save“ će se održati u u srijedu, 10. srpnja 2013., s početkom u 11.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Siska. Riječ je o projektu koji je okosnica druge prioritetne osi Operativnog programa promet – Unaprjeđenje unutarnjih plovnih putova, a cilj mu je obnova plovnog puta rijeke Save na dionici Sisak – Brčko od 594. do 234. kilometra kako bi se zadovoljili uvjeti za postizanje IV međunarodne klase plovnosti plovnog puta.Na svečanosti će se uzvancinima obratiti ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Nataša Mikuš Žigman te ravnatelj Agencije za vodne putove Miroslav Ištuk, krajnjeg primatelja pomoći iz projekta.Uzvanike u Sisku i Sisačko–moslavačkoj županiji pozdravit će i gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić-Baniček i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

SISAK – HGK Županijska komora Sisak u suradnji s Poreznom upravom Područnim uredom Sisak organizira seminar „Primjena Zakona o porezu na dodanu vrijednost ulaskom RH u EU“ koji će se održati u srijedu, 10. srpnja 2013. godine s početkom u 10,00 sati u HGK Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.

HRVATSKA KOSTAJNICA – Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. u sklopu potprograma „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije za 2013. godinu“ organizira seminar na temu Edukacije o EU fondovima za potrebe gospodarstva, koji će se održati u srijedu 10. srpnja 2013. godine u Gradu Hrvatska Kostajnica u prostorijama gradske uprave, Trg N. Šubića Zrinskog 1, s početkom u 9:30 sati.

HRVATSKA DUBICA – Rehabilitacijski centar za stres i traumu (RTC) iz Zagreba i Narodna knjižnica i čitaonica „Ivo Kozarčani“ Hrvatska Dubica dana 10. srpnja 2013. godine (srijeda) s početkom u 10 sati organiziraju Razgovaraonicu na temu „Mentalno zdravlje u zajednici“. Razgovaraonica će se održati u Narodnoj knjižnici i čitaonici. Na razgovaraonici koju će voditi mr. sc. Daša Poredoš Lavor bit će riječi o važnosti mentalnog zdravlja za pojedinca, obitelj i društvo, posttraumatskom stresnom poremećaju, suvremenim ovisnostima, nasilju i aktivaciji društvene zajednice kao bitnog čimbenika u prevenciji nasilja i promicanja zdravih načina života. Svi zainteresirani za temu dobro su došli.

SISAK – Gradska galerija Striegl organizira izložbu Slobodana Tomića “Ritam zločina” koja će se moći razgledati od 10. do 31. srpnja. Otvorenje je izložbe u srijedu, 10. srpnja, u 19 sati u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, Rimska 11, Sisak.

Komentirajte