Naslovnica Vijesti SMŽ Memorijalni vatrogasni KUP “Antun Brlaković”

Memorijalni vatrogasni KUP “Antun Brlaković”

U Popovači je održan 15. memorijalni KUP vatrogasne djece i mladeži

U tradicionalnom natjecanju u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Popovače je sudjelovalo 90 vatrogasnih desetina djece od 6 do 12 godina i mladeži od 12 do 16 godina. Ugodnu pozornost privukle su vatrogasne desetine muške i ženske mladeži iz DVD-a “San Marino” Novi Vinodolski (prvi put na ovom natjecanju) i DVD-a Nuštar, koje su prešle najveću udaljenost da bi sudjelovali na memorijalu “Antun Brlaković”.
Gosti na natjecanju bili su: Teodor Fricki počasni predsjednik HVZ-e, dogradonačelnica Popovače Ana Strilić i direktor poduzeća “Vatropromet” Nenad Radojčić, koji je tradicionalni sponzor ovog vatrogasnog natjecanja. U uzornoj organizaciji koju su vodili predsjednik i zapovjednik VZG Popovača, Zvonimir Kondres i Miroslav Belinić sa suradnicima, započelo je natjecanje u 10,00 sati, a proglašenje rezultata obavili su u 13,30 sati pred 90 postrojenih natjecateljskih desetina, koje su s velikim veseljem popratile postignute rezultate svake ekipe. Svi natjecatelji, suci i tehničko osoblje nagrađeni su prigodnim medaljama KUP-a, a pobjedničke pehare su osvojile tri prvoplasirane desetine po svakoj natjecateljskoj kategoriji i to:

Djeca ženske-dob od 6-12 god. od ukupno 16 desetina, 1. mjesto DVD Okoli, 2. mjesto DVD Gornji Draganec, 3. mjesto DVD Međurić.

Djeca muški-dob od 6-12 god. od ukupno 34 desetine, 1. mjesto DVD Nove Plavnice i Križ Cesta, 2 mjesto DVD Gornja Gračenica, 3. mjesto DVD Repušnica.

Mladež ženske-dob od 12-16 god. od 17 desetina, 1. mjesto DVD Nuštar, 2. mjesto DVD Gradinovec, 3. mjesto DVD Krapinske Toplice.

Mladež muški-dob 12-16 god. od 23 desetine, 1. mjesto DVD Nuštar, 2. mjesto DVD Bedekovčina, 3. mjesto DVD Donja Voća.


Prigodne pozdrave natjecateljima, uputili su nazočni gosti i čestitali na postignutim rezultatima. Predsjednik VZG Popovače Zvonimir Kondres, zahvalio je svim natjecateljima na zalaganju, natjecateljskom duhu i sportskom ponašanju, te sudcima, kontoloru suđenja Zlatku Orsagu i tehničkom osoblju, na uloženom trudu i dobro odrađenom poslu. Zahvalio je gostima i sponzorima na podršci, te pozvao sve da dođu na natjecanje i slijedeće godine.

Veljko Đurić

Komentirajte