Naslovnica Najave Najave za utorak, 04. lipnja

Najave za utorak, 04. lipnja

SISAK – Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, bit će svečano proslavljen u utorak 4. lipnja u gradu Sisku i istoimenoj sisačkoj župi. Proslava započinje u 9 i 30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do crkve Sv. Kvirina. Svečano misno slavlje započinje u 11 sati, a predvodi ga željezanski biskup Egidije Živković u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem. Večernju svetu misu u 19 sati predvodit će domaći župnik mons. Zdravko Novak.

SISAK – Povodom obilježavanja dana grada Siska, 4. lipnja 2013. s početkom u18:00h, u Dnevnom centru slijepih, Marina Držića 22 u Sisku, održat će se koncert duhovne i zabavne glazbe vokalnog ansambla Udruge slijepihZagreb – ”VAUS”.

SISAK – U Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku održat će se koncert hrvatske, češke i španjolske glazbe. Na programu su djela Spadine, Vanhala, Stahuljaka, Turine i Miletića. Program izvode Tomas Tulacek iz Češke na violini i Ena Stevanović iz BiH na klaviru. Koncert je poklon Češkog veleposlanstva u čast ulaska Hrvatske u EU. Koncert će se održati  4.6.2013. godine u 19,30h.

SISAK – U povodu Dana grada i blagdana svetog Kvirina, delegacija Grada Siska položit će vijence i zapaliti svijeće u utorak, 4. lipnja 2013. godine u 8 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a u 8.45 sati na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana.

Ostala događanja:

10 sati – Procesija u čast svetog Kvirina
11 sati – Euharistijsko slavlje Crkva svetog Kvirina
19 sati – Izložba slika Tihomira Razuma – NKČ Vlado Gotovac Sisak

19.30 sati – Koncert Tomasa Tulaceka (Češka) i Ene Stevanović (BiH) – Glazbena škola Frana Lhotke
20 sati – Izložba Vanja Trobić „Mjesta moći/S onu stranu zbilje“ – Gradska galerija Striegl

sisak – Na redovnoj konferenciji za medije u utorak, 4. lipnja, od 10 sati u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke u Rimskoj 19 u Sisku gost će biti voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU S/M Darko Žalik, a vezano za stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području naše Županije.

Komentirajte