Naslovnica Najave Najave za subotu, 01. lipnja

Najave za subotu, 01. lipnja

SISAK – U subotu 1. lipnja 2013. godine u 9 sati  na Gradskoj tržnici Sisak će se tradicionalno  obilježiti Dan jagoda kojim povodom će Županijska udruga  „Vrt“ darivati posjetitelje Tržnice jagodama.

SISAK – Gradski muzej Sisak na prostoru budućeg muzejskog postava Domovinskog rata „Barutana“, ulica Marijana Cvetkovića bb, u subotu, 1. lipnja 2013. organizira Treći sisački sajam militarija. Sajam će se održati od 10,00 do 15,00 sati, a obuhvaća mnoge izložbene i edukativne sadržaje. U izložbeno-edukativnom dijelu sajma Gradski muzej Sisak predstavit će vatreno oružje dijela Zbirke militarija, a bit će izložena i jedna privatna zbirka vojnih radio uređaja. Na Sajmu će sudjelovati PU sisačko-moslavačka i PU zagrebačka čiji će djelatnici prikazati rad robota za detektiranje i uklanjanje eksplozivnih naprava. Uz predstavljanje specijalističke opreme i oružja te video prezentacije Interventne jedinice, svoju opremu predstavit će i Odjel protueksplozijske zaštite. Djelatnici Hrvatskog centra za razminiravanje prikazat će izgled minskog polja s najopasnijim minama koje su zaostale iz vremena Domovinskog rata i upozoriti na još uvijek postojeću opasnost od mina. U prodajnom dijelu sudjelovat će kolekcionari militarija s prodajnim štandovima na kojima će se moći razgledati i kupiti predmeti i literatura vojne tematike.

SISAK – Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije i Siska organizira u subotu, 01. lipnja, 2. Memorijalni šahovski turnir “Matija Mihoković” u Sisku u „Dnevnom centru slijepih“. Memorijalni turnir odigrati će se po Švicarskom sistemu, a tempo igre je 30 minuta po igraču.Početak Turnira predviđen je u 9 sati, a do ručka će se održati četiri kola, nakon kojega se igraju naredna tri kola i dodjeljuju priznanja pobjednicima i učesnicima Turnira.

SISAK -6. Županijska smotra malih vokalnih sastava održat će se u subotu, 01. lipnja, s početkom u 18 sti u Glazbenoj školi Fran Lhotka, pod pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora kulture, a u organizacji VIA Lipe iz Siska. Ulaz je slobodan.

Komentirajte