Naslovnica Najave Najave za utorak, 14. svibnja

Najave za utorak, 14. svibnja

SISAK – Tiskovna konferencija će se održati u utorak, 14. svibnja 2013. godine u 9.00 sati, u Ogranku Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, Trg hrvatske državnosti 1, a vezano za najavu programa obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.  Program će predstaviti Snježana Pokorny, ravnateljica Knjižnice, Ivona Nemeth Novak, ravnateljica Doma kulture “Kristalna kocka vedrine” te  Ankica Magačić i Svjetlana Grubješić, korisnice knjižnice.

SISAK – Na tiskovnoj  konferenciji koja će se održati u utorak, 14. svibnja 2013. godine u 9,00 sati u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac, Ogranak Caprag, bit će najavljena manifestacije „Bojevi za Sisak A.D. 1593.“ u organizaciji Gradskog muzeja Sisak. Festival će se održat u subotu, 18. svibnja 2013. kod utvrde Stari grad Sisak s početkom u 12,00 sati.

SISAK, PETRINJA – U utorak, 14. svibnja 2013. godine Sisačko-moslavačku županiju posjetiti će potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić.   U 10.30 sati prof.dr.sc. Mirando Mrsić održat će prezentaciju na temu reforma mirovinskog sustava u hotelu Panonija u Sisku. Nakon toga u pratnji sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel posjetit će Dom za starije i nemoćne osobe u Sisku i Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji.  U 13.00 sati potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar Mirando Mrsić i županica Marina Lovrić Merzel posjetit će Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji, a nakon toga lokaciju budućeg Doma za starije i nemoćne branitelje Domovinskog rata u Petrinji.

KUTINA – Konferencija za novinare će se održati u utorak, 14. svibnja 2013. godine u 10,00 sati na gradilištu novog kutinskog trga. O stanju radova i terminu završetka trga  govoriti će gradonačelnik Grada Kutine Davor Žmegač i  njegovi suradnici.

PETRINJA – U utorak (14. svibnja 2013.) s početkom u 10.00 sati na skretanju za tzv. Mokričku cestu, Željko Nenadić, gradonačelnik Grada Petrinje otvoriti početak radova na izgradnji magistralnog cjevovoda sjevernog područja Petrinje i distribucijskog cjevovoda naselja: G.Mokrice, D. Mokrice, S. Mokrice, Međurače, Dumače, Nebojan, Farkašić.

SISAK – Konferencija za novinare bit će održana u utorak 14.05.2013. u 11:00 sati u Rimskoj 3, Sisak. Organizira ju Stranka umirovljenika  GO Sisak s temom aktualna politička situacija u gradu Sisku.

SISAK – Članica Predsjedništva HNS-a i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić u pratnji saborskog zastupnika Borisa Blažekovića, u utorak, 14. svibnja, posjetit će grad Sisak gdje će podržati HNS-ove kandidate na lokalnim izborima, kao i kandidatkinju koalicije SDP – HNS – HSU
za gradonačelnicu Siska,  Kristinu Ikić Baniček, te kandidate HNS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji na lokalnim izborima. U sklopu posjeta Sisku Andrea Zlatar Violić obići će dio eksponata iz  projekta Park skultura kolonije likovnih umjetnika „Tvornica baštine Željezara Sisak“ (16h, naselje Caprag). Nakon obilaska, kraj skulpture „Vrata“ Branka Ružića na Trgu hrvatske državnosti u Članica predsjedništva HNS-a i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić te Boris Blažeković saborski zastupnik HNS-a,  potom će se družiti na terasi Malog Kaptola Rimska ulica b.b. sa članstvom i simpatizerima HNS-a, koalicijskim partnerima iz koalicije „Hrabrost za promjene“ SDP – HNS – HSU, te s građanima Siska.  Oko 17:20h,  planirana je šetnja pored rijeke Kupe).

SISAK – U utorak, 14. svibnja, od 17,30 sati na Dječjem odjelu sisačke knjižnici mr. Sanja Basta održat će predavanje  „Priprema djeteta za školu“.

SISAK – Predizborni skup BDSH za Sisačko -Moslavačku županiju  se održava dana 14 .05. 2013. u 19,00 u dvorani kazališta 21 u Sisku.

PETRINJA – Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel svečano će otvoriti obnovljenu cestu Pecki-Cepeliš, u utorak 14. svibnja 2013. godine u 19.30 sati, na raskrižju Pecki-Bjelovac (kod mosta).  Dužina obnovljene ceste je 3,7 kilometara, a vrijednost radova iznosi 2.080.702,56  kuna.

Komentirajte