Naslovnica Vijesti Sisak Grad Sisak donirao uniforme za prometnu mladež

Grad Sisak donirao uniforme za prometnu mladež

Za najvećih prometnih gužvi, promet na gradskim prometnicama uvelike olakšava Prometna jedinica mladeži grada Siska. Tako brinu o sigurnosti svojih sugrađana, a Grad brine o njima na način da već 20-ak godina podupire ovu aktivnost, naglasio je gradonačelnik Dinko Pintarić uručivši policiji i prometnoj mladeži nove uniforme vrijedne oko 20 tisuća kuna.

– Zahvaljujem se Gradu jer uz njihovu podršku svake godine uspijevamo obučiti oko 20 novih pripadnika Prometne jedinice mladeži. U njihovoj obuci, teorijskoj i praktičnoj, uvelike nam pomaže i HAK. No najveća pohvala ide ovim mladim ljudima koji pokazuju kako žele promicati prometnu kulturu, ne samo na prometnim raskršćima već i među svojom populacijom– rekao je načelnik Postaje prometne policije Sisak Robert Vukić.

Broj mladih, zainteresiranih za ovaj posao  je svake godine sve veći, no ne prođu svi obuku. Uvjet je da su vrlo dobri i odlični učenici ili studenti  što jamči da neće zanemarivati svoje školske obveze te da su psihofizički sposobni obnašati poslove fizičkog upravljanja prometom jer rade u dvije smjene, ujutro i poslijepodne pojasnio je Vukić. Nakon završenog teorijskog i praktičnog dijela raspoređuju se na najfrekventnija raskršća gdje upravljaju prometom, a svojim radom uvelike olakšavaju rad prometne policije koja ima više vremena baviti se težim prometnim prekršiteljima i ostalim poslovima iz svoje domene.

– Sustav Prometne jedinice mladeži našeg grada  finkcionira jako dobro već godinama i ima veliki značaj. Osim što prometno educira mlade ljude, uvelike pomaže i radu policijske uprave, jer prometna mladež na raskršćima daje više vremena policiji za intervencije  tamo gdje su potrebniji. U prilog ovoj aktivnosti idu i statistike koje kažu da njihova prisutnost na raskršćima djeluje na bolju protočnost prometa, ljudi su zbog toga manje nervozni, a u konačnici je smanjen i broj prometnih nezgoda. Kako bi što više doprinijeli sigurnosti na našim prometnicama i olakšali rad prometne policije,  od prošle godine Grad ima ustrojeno i prometno redarstvo koje obavlja poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila te upravljanja prometom na raskrižjima. Sve je to dokaz dobre suradnje te da, zajedno s policijom, rješavamo eventualne prometne probleme u našem gradu uz zajednički interes i na obostrano zadovoljstvo – zaključio je gradonačelnik Pintarić.

(sisak.hr)

Komentirajte