35 C
Sisak
Petak, 12 srpnja, 2024

Sisak dobiva Veletržnicu!?

Datum:

Marketing

Kako bi Siščani imali što niže cijene voća i povrća tijekom cijele godine uprava Gradske tržnice Sisak odlučila je osnovati Veletržnicu s hladnjačom, odnosno veleprodajno mjesto, koja će se nalaziti u Novom Praćnu. Radovi uređenja, na već postojećem objektu, počet će već tijekom jeseni, a poljoprivrednicima će biti na raspolaganju  1350 četvornih metara prostora pri čemu je i 150 četvornih metara rashladnog prostora za očuvanje određenih proizvoda. U drugoj fazi radova, koji bi trebali početi sljedeće godine, u planu je i instaliranje sušare od 50 četvornih metara.

-Pokretanje Veletržnice, a posebno izgradnja hladnjače i sušare, nužna je pomoć našim poljoprivrednicima. Želimo im omogućiti da svoje proizvode tijekom cijele godine prodaju po nižim cijenama od onih u trgovačkim centrima, a time će im i plasman biti veći – poručio je gradonačelnik Dinko Pintarić razgledajući halu u Novom Praćnu u kojoj će biti smještena Veletržnica. Dodao je kako je cilj Veletržnice omogućiti i plasman proizvoda naših poljoprivrednika na cijelom prostoru Hrvatske jer bi naša Veletržnica bila zanimljiva i zbog povoljnijih transportnih troškova.

-Naši proizvođači imaju mogućnost značajnog povećanja proizvodnje, ali se susreću s problemom plasmana i naplate jer su od strane, većinom inozemnih, trgovačkih lanaca zbog pojedinačno male ponude gotovo ucijenjeni s otkupnim cijenama i rokovima plaćanja. Zato je našim poljoprivrednicima nužno osigurati plasman i naplatu proizvedenih poljoprivrednih proizvoda pod puno povoljnijim uvjetima od onih koji nude inozemni trgovački lanci koji su svojim uvjetima natjerali proizvođače na smanjenje proizvodnje – pojasnio je direktor Gradske tržnice Sisak Željko Krapljan dodaojući kako iskustva drugih Veletržnica pokazuju kako bi se tijekom prve godine raspolagalo s oko 1000 tona robe, dok se u drugoj i narednim godinama očekuje promet od 1500 do 2000 tona robe.

Zaključio je kako su za pokretanje Veletržnice, s obzirom na potrebnu infrastrukturu, potrebna mala ulaganja u uređenje objekta, te da je namjera što prije početi sa skladištenjem viška robe koja će se proizvoditi, a nakon osiguranja dostatnih količina počelo bi se s otkupom dijela robe, pakiranjem i njenom distribucijom na tržište.  Trenutačno je u fazi postupak prikupljanja dokumentacije vezane uz legalizaciju objekta, nakon čega će se raspisati javni natječaj za uređenje objekta te nabavku rashladnih komora i ostale opreme.

(sisak.hr))

- Marketing -

Možda vas zanima...

Počela dogradnja vrtića Maslačak

Krenula je dogradnja objekta Maslačak Dječjeg vrtića Sisak Novi,...

Obilježavanje godišnjice smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije organiziraju obilježavanje...

Sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa...