Naslovnica Izdvojeno Uručene nagrade Grada Siska

Uručene nagrade Grada Siska

nagrade siskaObzirom da zbog lokalnih izbora neće biti svečane sjednice Gradskog vijeća uz Dan Siska, nagrade Grada Siska za 2012./2013. godinu uručene su nešto ranije, ovoga utorka.

Dobitnik nagrade Grada Siska za životno djelo je kolekcionar Velimir Kraker koji je dugogodišnjim sakupljanjem, proučavanjem i restauriranjem oformio vrijednu zbirku uređaja za reprodukciju zvuka i fonoteku, jedinstvenu u Europi. Nagrada Grada Siska za životno djelo dodijeljena je posthumno pukovniku Antunu Bobetku, prvom zapovjedniku 57.-og SAMB-a  za izuzetan doprinos  u obrani grada Siska i časno služenje domovini. Nagradu je primila njegova kći Blanka Bobetko Majstorović. Također posthumno, nagrada Grada Siska za životno djelo dodijeljena je Ivi Maroeviću, povjesničaru umjetnosti, muzeologu i konzervatoru za intenzivno istraživanje arhitekture i urbanizma grada Siska, a nagrada je uručena njegovoj supruzi Jasni Maroević.

Dobitnici godišnjih nagrada Grada Siska ove su godine Milan Stojanović za stalni uspon i kontinuitet poslovnih rezultata te ugled trgovačkog društva Siscia, dr. sc. Mirela Slukan Altić za znanstveni angažman uložen u stvaranje drugog dopunjenog izdanja Povijesnog atlasa grada Siska te Vokalno-instrumentalni ansambl Lipe za uložen trud i ljubav u očuvanju i predstavljanju hrvatske nematerijalne baštine.

Zahvala Grada Siska uručena je glazbeniku, osnivaču i voditelju Pop rock škole za doprinos u edukaciji i obrazovanju mladih glazbenika te Milanu Milinoviću za hrabrost i požrtvovnost u spašavanju ljudskih života. Naime, gospodin Milinović je u požaru obiteljske kuće u Hrastelnici koji se dogodio  krajem prošle godine, a u kojem je poginula desetomjesečna beba, uspio spasiti njenog dvoipolgodišnjeg brata te nepokretnog djeda.

Ovogodišnji dobitnici pohvala Grada Siska su ravnateljica Osnovne škole Braća Ribar Nada Berek za dugogodišnju predanost nastavničkom i ravnateljskom poslu, plesna trenerica u SPK Top step Marijeta Rimay za izuzetne rezultate postignute u sportu koji su doprinijeli ugledu i promidžbi grada Siska te Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak zbog prilagođavanja knjižnice osobama s invaliditetom.

U suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom dodijeljene su i nagrade najboljem temeljnom i prometnom policajcu. Najbolji temeljni policajac je Mile Dumenčić, a najbolji prometni policajac Vlado Pomoravac. Njima je nagrade uručio Toni Petrović, pomoćnik načelnika PU sisačko-moslavačke.

Ovogodišnjim dobitnicima na zasluženim je priznanjima čestitao gradonačelnik Dinko Pintarić.

-Iako ove godine za Dan Grada neće biti svečane sjednice Gradskog vijeća na kojoj se obično dodjeljuju ove nagrade, budući su vijeća raspuštena zbog predstojećih izbora, odlučili smo nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su svojim rezultatima i postignućima oplemenili život našeg grada, a time i na najbolji mogući način promovirali grad iz kojeg dolaze. Čestitam vam na ovim priznanjima i ono što mogu reći je da sam ponosan na vas i vaša postignuća – rekao je gradonačelnik.

(sisak.hr)

Komentirajte