Naslovnica Vijesti Sisak Počelo suđenje za ubojstvo Darka Angelija

Počelo suđenje za ubojstvo Darka Angelija

U ponedjeljak je počelo suđenje Siščanina Alenu Štajceru (27) za ubojstvo svog susjeda Darka Angelija (42) u listopadu prošle godine.

Optužnica tereti A. Štajcera da je 06. listopada 2012. godine, bez povoda, bejzbol palicom napao Darka Angelija (42), koji je radio u dvorištu, nanijevši mu teške ozljede, od kojih je 10. listopada preminuo u sisačkoj Općoj bolnici. Prema optužnici okrivljeni je iz svojeg automobila uzeo palicu i njome tri puta oštećenog udario u glavu, a nakon što je pao, još mu je zadao sedam udaraca po tijelu.

U svom prvom obraćanju sucu A. Štajcer je izrazio žaljenje zbog smrti Angelija te dodao da se ne osjeća krivim za djelo koje mu se stavlja na teret. Iznio je i svoju verziju događaja po kojoj je djelovao u obrani.

“Kada sam izašao do auta, uzeo sam komad drveta s ceste, smatrajući da je ostao, jer smo prije toga pilili i slagali drva. Kada sam prolazio pokraj Angelija, on me je počeo vrijeđati, psovati i napadati. Čekićem me udario u glavu, nakon čega sam ga udario drvetom po glavi i odgurnuo. Bio sam u šoku, sjeo u auto i otišao, a tek sam kasnije čuo za teške ozljede” – reko je Štajcer.

Suđenje se nastavlja cijeli ovaj tjedan saslušanjem svjedoka.

Komentirajte