1 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

U Lipovljanima zajedno na izbore SDP i HSS te još tri stranke

Datum:

Marketing

Predsjednici pet stranaka u Općini Lipovljani, HSS-a, SDP-a, HSU-a, HNS-a i HSLS-a, sa sloganom „Nastavljamo započeto“ potpisali su u Lipovljanima koaliciju o suradnji i zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, te uskladili zajednički program razvoja i investicija općine Lipovljani u slijedećem četverogodišnjem razdoblju, do 2017. godine.

Tako su se dosadašnjoj vladajućoj koaliciji četiri stranke SDP-HSS-HSU-HNS pridružili i članovi općinske organizacije HSLS-a općine Lipovljani.

– Dosadašnja koalicija naše četiri stranke pokazala je, prije svega, da je odgovorna, da zna i da može i u kriznim vremenima realizirati velike projekte značajne za sve mještane općine Lipovljani. Gotovo potpuno izgrađena vodoopskrba na području općine Lipovljani, vrlo vrijedna investicijska ulaganja u kanalizaciju i uređenje lokalnih prometnica, uređenje infrastrukture u poduzetničkoj zoni Blatnjača sa pripremljenom dokumentacijom za izgradnju čvora Lipovljani, rješavanje pitanja Ribnjaka sa novim radnim mjestima, uređen park, obnovljeni Lipovljanski susreti, bogat i raznovrstan društveni život s podržavanjem rada svih udruga, kulturnih i sportskih, te potpore gospodarstvu i poduzetnicima i pokretanje turističkih sadržaja, u protekle četiri godine pokazalo je da zajednički želimo i možemo i dalje brinuti o razvoju općine Lipovljani i dobrobiti svih njenih mještana – rekao je u pozdravnom djelu, a uoči javnog potpisivanja koalicijskog sporazuma  stranaka, Mario Ribar, predsjednik Općinske organizacije HSS-a općine Lipovljani, sadašnji načelnik i kandidat za načelnika Općine Lipovljani.

Koalicija stranaka HSS-SDP-HSU-HNS-HSLS sa glavnim sloganom ”Nastavljamo započeto” izaći će sa zajedničkom listom od 13 kandidata za buduće vijećnike Općinskog vijeća, koliko će, prema novim zakonskim rješenjima imati saziv Općinskog vijeća Lipovljani od 2013. do 2017. godine.

Kandidat za načelnika Općine Lipovljani bit će Mario Ribar iz Lipovljana, dosadašnji načelnik, član HSS-a, a za njegovog zamjenika je kandidiran Tomislav Lukšić, također iz Lipovljana, član SDP-a.

Možda vas zanima...

Propao HDZ-ov pokušaj poništavanja 2. kruga izbora za župana

HDZ-ov kandidat za župana Ivo Žinić, i njegova koalicija...

Veliki poraz HDZ-a u Sisačko-moslavačkoj županiji – rezultati po gradovima i općinama

U Sisačko-moslavačkoj županiji HDZ i partneri su izgubili vlast...

Marina Lovrić Merzel bit će županica i idućih 4 godine

Marina Lovrić Merzel bit će županica i narednih četiri...